Na All Day Valto staat de zaalcompetitie voor de deur

De oefenperiode voor de zaal zit er op. Iedereen heeft weer even kunnen wennen aan de vloer en de weersomstandigheden die er niet zijn :-)

De start van de zaalcompetitie betekent ook weer nieuwe poules, standen op nul, nieuwe kansen en nieuwe scheidsrechteraanwijzigingen.

Veel plezier allemaal, maak er een mooi seizoen van!

Scheidsrechters
De indelingen voor de zaal zijn weer gedaan. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom zijn alle wedstrijden van de zaalcompetitie weer voorzien van een scheidsrechter. We hebben geprobeerd jullie weer in te delen aan de hand van wat je kan en wil fluiten, je eigen wedstrijden, de wedstrijden die je coacht en nog een aantal factoren. Mocht je om een bepaalde reden toch niet kunnen, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig en omgekleed bent, stel je even voor aan de coaches van beide teams en vraag of er nog bijzonderheden zijn. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd.

Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden. Of als je liever een andere leeftijdsklasse wil fluiten, geef dat dan ook door, dan proberen we daar rekening mee te houden. Denk eraan, het is vaak maar 3 keer een uurtje per seizoen, maar je maakt er heel veel mensen gelukkig mee.

Trainingstijden en beschikbaarheid trainers
Voor sommige teams zijn de tijden of zelfs de dagen veranderd. Hoewel we alle teams zoveel mogelijk hetzelfde hebben willen laten qua dag en tijd, is dat niet helemaal gelukt, omdat de zaal nog een stukje krapper is dan het veld. Ook komt het voor dat teams buiten De Lier moeten trainen, waarbij het fijn is dat we extra ruimte hebben gevonden (Naaldwijk), maar we ook snappen dat dit niet ideaal is.

Wat nóg vervelender is, is dat er door de verschuivingen geen trainers zijn. Omdat de dag niet uitkomt, of de tijd te vroeg is. Dat heeft ook weer te maken met roosters van scholen die per periode veranderen en waarbij de lesdagen steeds later lijken te eindigen. Daarom voor de volgende teams de oproep voor trainers:

 • C2 (maandag 18.00 uur)
 • B3 (maandag 18.00 uur)
 • B4 (maandag 18.00 uur)

We hebben dit in ieder geval tot en met de Kerst ingevuld met Dita en Ron (voor de C2) en MarleenS (voor de B3/4). We kunnen dus zeker nog extra hulp gebruiken, maar fijn dat jullie dit willen oppakken!

Te gast in de sporthallen
Nu we weer in de zaal spelen, moeten we ons realiseren dat we te gast zijn in de hallen waar we trainen en spelen. Dat betekent onder andere:

 • dat je je netjes gedraagt
 • dat je niet in een donkere hal gaat spelen en ook niet in de berging
 • dat je de spullen netjes opruimt na gebruik
 • dat je alle ballen terug doet in de ballenkarren en deze op slot doet
 • dat je missende ballen opzoekt en alsnog in de ballenkarren doet
 • dat je de kasten op slot doet, alsook het sleutelkastje
 • dat je afval meeneemt naar de kantine en het daar in een prullenbak doet
 • dat je de kleedkamers schoon en heel houdt en ook daar je afval in de prullenbak doet

Mocht je de hal onverhoopt niet schoon aantreffen, dan mag je dat aan mij of MarleenS laten weten. Wij geven dat centraal door. Te denken valt dan aan:

 • een vieze of gladde vloer
 • een rommelige berging
 • afval in de hal of in de kleedkamer

Op die manier weten wij dat het al zo was bij binnenkomst en kunnen we er melding van maken. Samen zorgen we er voor dat we een prima tijd gaan beleven in de zaal!

Haagse Korfbaldagen
Afgelopen weken speelden Valto A1 en Valto 1 in de Haagse Korfbaldagen. De A1 haalde daar de finale en het eerste de halve finale. Helaas stond er op Die Haghe geen maat en wisten zij ruim te winnen van onze jeugd. Geen grote schande, Die Haghe speelt op het veld in de hoofdklasse en staat daar op plaats 3. Uiteraard zijn er ook positieve punten te halen uit delen van zo’n wedstrijd en ondanks het verlies zijn er voldoende lessen die weer bijdragen aan de ontwikkeling. Voor Valto 1 eindigde de tour tegen de latere kampioen KVS. Een zeer sterke ploeg en ook daar weer de verbeterpunten meenemen naar de competitie. Deze start komende zaterdafg, tegen HKV/Ons Eibernest 1 in Den Haag. Een verslag van de duels staat in het stukje van Arno (1) en het vervolg (2) en het laatste stuk (3).

Teamouders
Ik ben erg blij te kunnen melden dat bijna ieder team nu een teamouder heeft. Fiona en MarleenS hebben er hun schouders onder gezet en hebben de invulling gedaan. Hierdoor halen we wat administratief werk weg bij de trainers/coaches, kunnen we de communicatie verbeteren en is er een extra paar ogen dat meekijkt met het team. We gaat deze rol eind dit seizoen evalueren, maar voor nu vind ik het een mooie toegevoegde waarde!

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.