Speelronde 12 veld – we hebben de dubbel-dubbel

Afgelopen speeldag begon als wel meer zaterdagen in de eerste dagen van juni. Een prima zonnetje scheen op de velden en door de ramen van Villa, waar de eerste bardienst alweer bezig was en de jeugdteams verzamelden voor hun wedstrijden. Langs de kant ouders, familie en andere supporters en in het veld de spelers, coaches en scheidsrechters. Soms voor de eerste keer, anderen weten niet meer hoeveel van deze wedstrijden ze hebben gefloten, maar waarvan ze weten dat als niemand fluit, er ook geen wedstrijd zou zijn. De allerjongsten vermaakten zich tijdens de wekelijkse Kangoeroetraining.

Langzaam werden de teams wat groter en de spelers wat ouder. Er was een onverwachte eerste kampioen, door het verlies van de concurrent kan Valto B2 niet meer ingehaald worden. Valto 3 wist zich door een gelijkspel naar de tweede plaats te spelen, die recht geeft op promotie en twee spannende laatste speelronden. Een andere spanning werd langzaam voelbaar. Want het was geen zaterdag als alle anderen. Het was niet zomaar een speeldag. Het was de dag dat er voor onze club zomaar heel veel zou kunnen veranderen. En daar was iedereen al een week of twee mee bezig. Stap voor stap ontvouwde zich het scenario. Het scenario dat rond het middaguur nog alle kanten op kon, maar dat gedurende de middag steeds meer vorm kreeg.

Valto A1 speelde haar wedstrijd deze dag in Rijswijk. En waar ik met de coach eerder sprak over ‘gewoon een wedstrijd’, was dat het natuurlijk niet. Ik kon er zelf helaas niet bij zijn, maar ik verwacht dat een gezonde dosis spanning ervoor zorgde dat het scoreverloop in het begin niet zo hard ging als later in die wedstrijd. Want eenmaal de korf gevonden, bleef de teller lopen. Via 2-9 bij rust naar een 7-18 bij het laatste fluitsignaal en onze A1 verzilvert daarmee het eerste van de drie beschikbare matchpoints en daarmee een plekje in de hoofdklasse volgend seizoen, het hoogste niveau van Nederland bij de A-jeugd. Spelers, reserves, Maarten, Thom en eigenlijk de hele club, gefeliciteerd met deze historische stap!

Heel veel tijd om dit succes ter plekke te vieren was er niet, want deel twee moest nog komen. En daarvoor stonden twee bussen klaar, met stapels special edition t-shirts waardoor er langzaam een oranje zee ontstond die zich naar Nieuwerkerk begaf. Dat was de plaats waar het zou moeten gaan gebeuren. De Kleine Vink heette ineens De Kleine Oranje Vink. De supportersvereniging waar je automatisch lid van wordt als je vriend van Valto bent had de nodige voorbereidingen getroffen en zorgde er in de toch wel warme omstandigheden voor dat het voor de spelers en staf een thuiswedstrijd leek. En ook hier zullen de zon en een (daar istie weer) gezonde dosis spanning er voor gezorgd hebben dat de score niet al te hard opliep. Het was een echte kampioenswedstrijd, waarbij de spanning van de spelers langzaam werd overgedragen naar het publiek en bij de spelers plaatsmaakte voor vertrouwen.

Het vertrouwen dat het hele seizoen de boventoon had gevoerd. In de eerste helft van de veldcompetitie met slechts één gelijkspel en louter overwinningen, ook op de zaalhoofdklassers. In de zaalcompetitie waarbij het vlaggenschip twee wedstrijden voor het einde, zonder enig verliespunt promoveerde naar de hoofdklasse en ook in de tweede helft van het veld de weg naar winst wist te blijven volgen. En ben je een grote, een hele grote als je ondanks de druk, de verwachtingen, de omstandigheden er weer in slaagt om twee wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen te worden. Het vertrouwen in de ploeg, in de staf, in elkaar, waarbij iedereen kan scoren als het bij de ander even niet lukt, zorgt ervoor dat de puntjes achterstand worden weggewerkt. Dat de voorsprong ontstaat, wordt vastgehouden en wordt uitgebouwd. Dat de tegenstander daar door de ijzersterke defensie niet meer in weet mee te gaan. En dat je met 17-14 wint, promoveert en viert. Want dat mag. Nee, dat moet. Successen moet je vieren! Net als EXACT 6 jaar geleden op een veld ergens in Bergen op Zoom, waar promotie naar de overgangsklasse werd veiliggesteld, is het nu de promotie naar de ereklasse. Ook voor Valto 1 dus het hoogste niveau van Nederland.

Mooi om dan de ontlading te zien. En het feest. Op het veld. In de bus. Op de ‘platte kar’. In de Villa. Een mijlpaal voor de vereniging dat wordt beleefd door de vereniging. Samen uit, samen thuis, samen eten, samen feesten, samen nagenieten. Trots op de ploegen, trots op de club. We hebben het gedaan. Valto, gefeliciteerd!

De dubbel (Valto 1 zaal/veld en Valto 1/Valto A1) is binnen.

Ik kan nog wel duizenden woorden opschrijven, maar beelden zeggen het toch nog altijd duizend keer beter. Dus hierbij weer een aftermovie van jullie kampioensdag!

Ik sluit af met enkele herhaalberichten, niet onbelangrijk, dus lees ze nog een keer door.

Nieuw seizoen in aantocht, indelingen maken
Leden die zich wilden afmelden voor volgend seizoen, hadden daar tot 1 mei voor. Vanaf nu is de TC aan de slag met de indelingen van de teams. Hier gaan we de dus de komende weken mee aan de slag en op maandag 5 juni is er dan de indelingsvergadering waarin we met trainers en coaches gaan zitten. Ben je trainer/coach, zet deze datum met één van onderstaande tijden in je agenda. Behalve de F-team, die doen we nog niet.

 • 19:00 uur E
 • 19:20 uur D
 • 19:40 uur C
 • 20:10 uur B
 • 20:30 uur A

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 4x gratis meetrainen met de Kangoeroes. Dat is op zaterdag 13 en 20 mei en op 3 en 10 juni van 10 to 11 uur.

Op woensdag 7 juni is het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi voor de kinderen van groep 3, 4 en 5 van de basisscholen. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook goed om te kijken of korfbal voor jou is. Geef je dus snel op met een team of alleen. Kun je hierbij meehelpen als scheidsrechter? Meld je dan bij Petra!

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

2 antwoorden
 1. Marcel Dijkstra
  Marcel Dijkstra zegt:

  Van harte gefeliciteerd Valto met deze supermooie mijlpaal!
  Geniet van deze mooie prestatie, zowel in de zaal, als op het veld!

  Namens CKV ONDO
  Marcel Dijkstra
  Penningmeester

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.