Speelronde 13 – Nog meer kampioenen en de indeling is er

Het was warm afgelopen zaterdag. En dan heb ik het alleen nog maar over de eerste wedstrijden die om 9.00 uur gestart zijn. Want daarna werd het als snel warmer, heet, heter en heetst. En dat was te zien, vooral aan de koppies van de spelers en soms ook aan het spel. Maar niet altijd. Sommigen gaan, net als ik vroeger, beter spelen bij hogere temperaturen.

Na de kampioenen Valto 1 en Valto A1, hebben we er dit weekend weer twee bij gekregen: Valto B2 en Valto C5,. gefeliciteerd! En er staan er nog een aantal in de wachtrij. Zo staan Valto A3 en Valto E6 al op de kampioensplaats, maar hebben ze nog één wedstrijd om te laten zien dat ze alleen bovenaan eindigen! Ook bij Valto F3, D3, D2, C3, C2, B4 en Valto 8 is het nog spannend, die kunnen nog bovenaan eindigen.

Nieuwe seizoen, de indelingen
Voor zowel de jeugd als de senioren hebben we een indeling gemaakt. Altijd weer een spannend moment en daarom hebben we hem ook met zorg gemaakt. Meer over onze afwegingen staat in de begeleidende tekst die bij de indelingen staat. Lees deze goed door. De belangrijkste boodschap daarbij is: laat hem eerst even op je inwerken, ga lekker trainen met je nieuwe team en mocht je vragen hebben, kunnen we daarna altijd in gesprek.

Trainen in nieuwe samenstellingen
Deze week is er nog normaal trainen, zoals hiervoor. Er zijn ook nog competitiewedstrijden. De twee weken erna gaan we zoals iedere jaar trainen in de nieuwe teamsamenstellingen. We gaan dan ook terug naar één keer in de week trainen, waarbij we de volgende tijden aanhouden.

Dinsdag

  • 18:00 uur F
  • 18:00 uur E
  • 19:00 uur D
  • 20:00 uur vrije ruimte

Donderdag

  • 18:00 uur C
  • 19:00 uur B
  • 20:00 uur A

De trainingstijden voor volgend seizoen hopen we binnenkort te publiceren.

Doortrainen in de zomer
Nadat het officiële seizoen is afgelopen, kun je blijven werken aan je fitheid, je schot of andere oefeningen doen op het Valto veld. Iedere donderdag vanaf 19.00 uur zal het hek open zijn en kun je palen neerzetten en ballen pakken. Je kunt dat zelf doen of afspreken met teamgenoten. Er is in principe geen begeleiding bij. Doe er je voordeel mee!

Veranderingen binnen de TC
Vanaf volgend seizoen zullen er een aantal nieuwe mensen in de TC actief zijn. Zoals al eerder geschreven zal Marcel Schouten (oud korfballer bij Valto en vader van Tom uit de D1) de coördinatie van de senioren wedstrijdsport op zich nemen. Daarnaast nemen we afscheid van Romy van den Berg als coördinator voor de E, F en Kangoeroes. Zij wordt vervangen door Lysanne van Venetiën (trainer/coach van de D2 volgend seizoen en voorheen de E3). Frank Poot heeft aangegeven te stoppen met de coördinatie van de de senioren breedtesport en daarvoor gaan we op zoek naar een vervanger.

Tenslotte hebben we Bart van Leeuwen bereidt gevonden om trainerscoördinator te worden voor de jeugd. Hij zal samen met de TC het technisch plan gaan invullen en uitrollen. Binnenkort meer daarover.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 4x gratis meetrainen met de Kangoeroes. Dat is op zaterdag 13 en 20 mei en op 3 en 10 juni van 10 to 11 uur.

Op woensdag 7 juni is het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi voor de kinderen van groep 3, 4 en 5 van de basisscholen. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook goed om te kijken of korfbal voor jou is. Geef je dus snel op met een team of alleen. Kun je hierbij meehelpen als scheidsrechter? Meld je dan bij Petra!

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.