Speelronde 2 veld – To stunt or to bijna stunt

We hadden weer een prima weertje afgelopen zaterdag. Helaas is het onderstaande stukje door onvoorziene oogproblemen veel te kort. En zonder Petra (op vakantie) geen stukjes van de senioren en zonder Arno (op vakantie) geen verslag van Valto 1 en 2. Volgende week als het goed is allemaal weer wel.

Maar even kort: wat was het een wedstrijd van ons eerste tegen Korfbal League club HKC. Na een goede overwinning van Valto A1 op Die Haghe A1 in de hoofdklasse en Valto 2 tegen TOP 4 in de reserve hoofdklasse, schoot Valto 1 in de ereklasse uit de startblokken en stond naar ieders verbazing met 7-1 voor na 9 minuten spelen. En eenieder die langs de kant stond, was ook echt aan het kijken. Vooral naar mate de wedstrijd vorderde. Na 10-4 rond minuut 19 was het bij rust 15-9 met een bijzonder hoog afrondingspercentage.

HKC kwam echter zeer sterk de kleedkamer uit en herpakte zich. Valto scoorde wel mee, maar minder hard dan de tegenstander. Halverwege de tweede helft stond het alweer 20-17 en hield het publiek de adem in, moedigde aan en was vooral met de wedstrijd bezig en niet met een kletspraatje langs de kant. Veel te spannend. HKC kroop dichterbij. Het werd 20-19 en zelfs 20-20. Valto weer eentje voor op 21-20. En nog eentje voor, dus 22-20 met nog minder dan 5 minuten te spelen. De druk werd hoog en nog hoger en bleek uiteindelijk te hoog. In de laatste 2 minuten scoorde HKC er nog twee en Valto … net niet meer. Geen stunt. Hoewel, de eerste helft was dat zeker wel.

Een mooie wedstrijd, met veel kijkers langs de kant en veel kijkers op de livestream. Vooraf zou een gelijkspel misschien wel heel mooi zijn geweest, maar gezien de eerste helft weet iedereen dat de winst ook heel goed mogelijk was geweest en zorgt het alleen maar voor vertrouwen naar de komende wedstrijden. Er is veel mogelijk. Zeker in deze poule waar alles blijkbaar dicht bij elkaar ligt en Die Haghe wel stuntte tegen KCC. Alles ligt dus nog open. Volgende week hopelijk dus weer zo’n volle bak. Ik hoop jullie dan te zien!

Verder was het na de wedstrijd van Valto 1 natuurlijk erg gezellig met een prima BBQ door Valto 4/de sponsorcommissie. Was de presentatie van de nieuwe kleding superleuk en hebben we laten zien wat de Lierse Trots is. Blij met zo’n club!

Oefenwedstrijden
Deze maandag en dinsdag zijn er oefenwedstrijden. Mocht je het leuk vinden, dan kun je naar de wedstrijden van Valto 2 en Valto 3 tegen RTC U19 in Rijswijk bij Refleks. Ook Valto A1 en A2 spelen daar, maar dan tegen RTC U17. De RTC-teams zijn opleidingsteams van onze regio van waaruit ook de toekomstige jong Oranje spelers worden geselecteerd. Dinsdag speelt Valto 1 thuis een oefenwedstrijd tegen Meervogels 1. Tijden staan in het programma op de website.

De ballen
We hebben weer een aantal nieuwe ballen, wit met oranje. Deze zijn verdeeld onder de seniorenteams en de eerste teams van elke lichting (sommigen hadden ze al), omdat zij vaker met de nieuwe bal spelen dan andere teams. Door de aanschaf kunnen ze er zowel mee trainen als mee inschieten voor de wedstrijd. Zoals met alle spullen, wees er zuinig op! In de toekomst zullen we versleten geel/blauwe ballen gaan vervangen met deze wit/oranje ballen.

Het ballenhok is ook weer opgeruimd met duidelijk aangegeven waar de verschillende maten ballen in horen. Let daarom goed om bij het terugleggen van de ballen, waar ze in moeten. Is het een K3, K4 of K5 bal? Leg ze netjes terug!

Scoreborden en eindstanden
Onze twee plastic scoreborden zijn wee gemaakt en compleet. Deze kunnen gebruikt worden bij de E en F wedstrijden. Vaak vinden de reserves langs de kant het leuk om de stand bij te houden en is het voor de spelers en het publiek goed te zien wat de stand is. Mochten er te weinig zijn, dan hoor ik het graag.

Als een wedstrijd is afgelopen, zorg dan dat je als coach of als aanvoerder, samen met de scheidsrechter het formulier invult. Vul de invallers in (dit is belangrijk voor de spelersscores en dus uiteindelijk de indeling in de poules) en zorg dat de eindstand goed wordt ingevuld. Het gebeurt nog wel eens dat dit te laat gebeurt of dat het verkeerd wordt ingevuld en dan het is lastig om dat daarna nog gecorrigeerd te krijgen. Fluit je een wedstrijd, spreek dan met de teams af, dat de opstellingen voor de wedstrijd zijn ingestuurd en vul na de wedstrijd samen het formulier in.

Scheidsrechters en punten
Afgelopen weekend waren het Michael, Thijs en Thom die een aantal wedstrijden buiten de deur hebben gefloten, dus de nodige punten weer binnen. Volgende week gaan ze weer en we zijn zo lekker op weg naar een goed eindresultaat. Uiteraard kan het nog beter, wil je daarbij helpen of weet je niet zo goed waar die punten voor nodig zijn? Lees dan het stukje van Thom nog eens.

Teamfoto’s
Dit jaar gaan we de teamfoto’s maken in de sporthal. Door het in de sporthal te doen, zorgen we ervoor dat we geen last hebben van het weer en dat de foto’s onder gelijke omstandigheden worden genomen. Dit komt de kwaliteit ten goede. Aangezien de kleding nog niet volledig was afgelopen weekend, is dit uitgesteld. Er wordt een nieuw schema gemaakt voor zaterdag 23 september en zaterdag 30 september! Wie, wanneer aan de beurt is krijg je snel te horen.

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 9 oktober
  2. Maandag 30 oktober
  3. Maandag 8 januari
  4. Maandag 11 maart
  5. Maandag 6 mei
  6. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Teamouders
Ook dit seizoen willen we naast een coach, ook weer een teamouder per jeugdteam vragen om te helpen. Voor bijna alle teams is dit inmiddels al geregeld, maar voor Valto E4 en F2 nog niet. Wil je hier als ouder je steentje mee bijdragen en er is nog geen teamouder of je weet het niet zeker, stuur dan een berichtje naar teamouder@ckv-valto.nl.

Wat doet een teamouder zoal?

  • Een teamouder is er niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor dit seizoen zijn we nog steeds op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.