Speelronde 4 – Extra aandacht voor de scheidsrechter

Afgelopen was het de “Week tegen het pesten”. Hopelijk waren de snoephartjes lekker en heeft iedereen wat extra nagedacht over dit onderwerp en een extra complimentje uitgedeeld. Wil je nog eens nalezen wat de rol van pestgedrag binnen de sport kan zijn, lees dan hier ons stukje. Binnenkort pakken we dit ook op als onderdeel binnen de trainersbegeleiding met alle trainers en coaches. Later meer!

Komende week kun je nog meer complimentjes uitdelen en wel aan de scheids. Het is namelijk de week van de scheidsrechter, waarbij traditiegetrouw ieder team op zaterdag een kleinigheidje geeft aan de scheidsrechter, names het team. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden en vanaf deze plek wil ik dan ook alvast namens de TC en de hele club iedereen bedanken die wel eens, of wat vaker dan wel eens, een wedstrijd fluit. Of dat nu thuis is, buiten de deur, als begeleider of jurylid, in de breedtesport of wedstrijdsport, jong of wat ouder, iedereen draagt daar zijn of haar steentje aan bij.

En om nogmaals het belang van bondsscheidsrechters te benadrukken, lees hier het stukje dat Thom daar eerder over schreef. Wil je een zeer welkome bijdrage leveren aan onze club, meld je dan bij hem! Afgelopen week floot Pierre twee keer bij Dijkvogels, Thom bij Maassluis, Thijs bij Avanti en ook Jan was zaterdag actief, bij Achilles. Toppers, bedankt weer!

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 9 oktober
  2. Maandag 30 oktober
  3. Maandag 8 januari
  4. Maandag 11 maart
  5. Maandag 6 mei
  6. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Teamouders
YES! Alle teams hebben een teamouder! Bedankt dat jullie die rol op je wil nemen voor dit seizoen.

Wat doet een teamouder zoal?

  • Een teamouder is er niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.