Speelronde 5 – Indelingen jeugd en Super Saturday op komst

Laat ik er maar meteen mee starten, de indelingen. De jeugdindeling is zondagavond online gekomen, de seniorenindeling volgt later.

Ik weet dat de meeste kinderen en ouders meteen doorscrollen naar de indeling zelf en het inleidende stuk overslaan. Dat is prima. Ik hoop echter wel dat het daarna alsnog gelezen wordt. Daarin staat namelijk uitleg over hoe we tot de indeling komen. Kort gezegd: er zit veel werk in, we proberen de puzzel zo goed mogelijk te leggen, rekening houdend met vele factoren en toch doen we het nooit voor iedereen helemaal goed. Laat het wel eerst op je inwerken.

We kunnen ons voorstellen dat er dan soms toch nog vragen zijn, dat is prima. Stel die per e-mail aan mij via vztc@ckv-valto.nl, ik verzamel ze en bespreek ze met de coördinatoren en we komen erop terug. Niet meteen dezelfde dag of de dag erna. Soms duurt het wel een paar dagen, een week, of langer. Dat geeft ons de tijd om te overleggen en de kinderen kunnen dan alvast meetrainen.

Dan aankomende zaterdag. SUPER SATURDAY! Zowel Valto 1 als Valto 2 kunnen kampioen worden. Voor Valto 2 betekend dat ook promotie naar de reserve ereklasse en dat betekent weer dat beide teams op hetzelfde, hoogste niveau van Nederland acteren. Overigens samen met de A1 en B1 die op dit niveau zijn gehandhaafd. Uniek weer in de historie van Valto!

Komt dus allen naar Villa Valto en blijf lekker hangen voor de loterij, de dagschotel en flink wat gezelligheid in de avond.

Schoolkorfbal
Op woensdag 29 mei was er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. Een verslag van deze dag kun je hier lezen. Wil je naar aanleiding van het toernooi eens proberen hoe een training gaat, neem dan contact op met één van de coördinatoren. Ken je iemand die mee heeft gedaan en het leuk zou vinden om eens mee te trainen? Neem diegene dan mee naar jouw training en laat het vooral je trainer even weten.

Kangoeroes en meetrainen
Afgelopen zaterdag was er de tweede training voor de kinderen die na de AdFysio Giga Kangoeroedag wel eens willen weten hoe het op een echte Kangoeroetraining is. Deze was goed bezet en ik heb veel kinderen leuk bezig gezien! Komende zaterdag is het nog een keer, dus je bent van harte welkom en als je iemand mee wil nemen is dat helemaal prima!

Wil je bij een andere groep meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei, 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Volgend seizoen
Als TC zijn we inmiddels druk bezig met het nieuwe seizoen. We zoeken eigenlijk nog twee mensen. Eén iemand voor in de TC, een coördinator senioren breedtesport (Valto 6, 7 en 8) en één iemand die de werving op zich kan nemen. Wat dat precies inhoudt kunnen we bespreken, maar in de basis gaat het om de afstemming tussen de huidige activiteiten die al georganiseerd worden, de opvolging daarvan en het bedenken van nieuwe activiteiten die zorgen voor voldoende aanwas in het algemeen en extra aandacht voor specifieke groepen (qua leeftijd of geslacht bijvoorbeeld).

Daarnaast zoeken we altijd trainers, coaches, teamouders en scheidsrechters. Lijkt het je leuk om hier iets in te doen of heb je de vraag om trainer of coach te worden nog niet van Thom gehad, laat het dan aan me weten!

Het nieuwe jaarschema staat inmiddels al een tijdje online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat erin. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De laatste avond (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden is maandag 10 juni.

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Foto: Mieke van Leeuwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.