Weekend van wennen

Het was weer even wennen voor veel ploegen dit weekend. De eerste trainingen zijn dan wel gestart, maar zaterdag stonden voor velen dan de eerste oefenwedstrijden gepland en dat ook nog met inachtneming van alle corona-regels. Deze hebben we zo duidelijk mogelijk proberen te maken op ons complex en jullie hebben ze als het goed is ook in per mail gehad of in de app. En ze zijn ook altijd hier te vinden: https://ckv-valto.nl/nieuws/corona/.

De jeugd mocht veelal in kleine toernooitje spelen, de groten deden het met één wedstrijd. Of geen wedstrijd, want als een deel van de ploeg van de tegenstander getest moet worden, dan gooit ook hier corona roet in het eten. Het geeft maar weer aan dat we voorzichtig moeten zijn. Niet alleen langs de velden en in de kantine, maar ook in het dagelijks leven. Als we willen blijven sporten, dan zullen we er met elkaar aan moeten werken. Anders verwacht ik dat alle inhaalweekenden gebruikt mogen gaan worden of erger, met alle consequenties van dien.

Bij de junioren en senioren zijn de selecties achter de rug en zij hebben afgelopen zaterdag in de nieuwe samenstellingen kunnen oefenen. Niet altijd, want hier en daar hebben we blessuregevallen, wat een seizoensstart voor sommigen wel zuur maakt. Voor alle spelers die kortere of langere tijd aan de kant moeten starten: veel sterkte! Voor alle fitte spelers, blijf vooral fit! Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus zorg voor goed goede schoenen, eventueel met braces. Blijf niet doorlopen met een pijntje, maar zoek advies bij de huisarts of fysio (onze partner hierin is AdFysio).

Competitieprogramma
Ook het competitieschema staat online. Bekijk alvast even goed wanneer jouw wedstrijden zijn of die van je kinderen. Kun je een keer niet spelen en weet je dat nu al? Geef dat dan door aan de coach of voor de senioren aan Petra (wsv@ckv-valto.nl).
Trainingen
Het trainingsschema staat hieronder. We hebben die weer iets moeten aanpassen door veranderingen in teams.
Vriendjes en vriendinnetjes

Nu de zomervakantie voorbij is en we weer trainen, is het misschien leuk om je vriendjes en vriendinnetjes eens te vragen om mee te doen. Zij mogen gerust een paar keer meetrainen. De trainingen starten vanaf maandag 24 augustus op de volgende dagen en tijden:

  • Geboortejaar 2009 / 2010: maandag 18:00 uur / donderdag 18:00 uur
  • Geboortejaar 2011 t/m 2014: dinsdag 17:00 uur / donderdag 18:00 uur
  • Geboortejaar 2015 en jonger: zaterdag 10.00 uur
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar cooEenF@ckv-valto.nl, dan weten de trainers hoeveel kinderen ze kunnen verwachten. Zijn ze wat ouder en willen ook een keer meetrainen, stuur dan ook even een mailtje, dan geven we de juiste tijden door.

Vacatures

Voor dit seizoen zijn voor heel veel teams de trainers en coaches al rond. Maar zoals altijd zijn er nog wel een aantal gaatjes. Vind je het leuk om een actieve taak op je te nemen en zo onze spelers en met name onze jeugd verder te helpen, denk er dan eens over om een van onderstaande vacatures in te vullen. Meer informatie via ondergetekende.
  • Valto 3 – trainer / coach – Wie wil deze leuke, jonge talentvolle groep begeleiden?
  • Valto 4 – trainer / coach – Trainen dinsdag samen met Valto 3, maar zoeken voor donderdag en zaterdag nog een trainer/coach. Wie voelt zich geroepen?
  • Valto B3 – coach
  • Valto D4 – trainer – maandag en dinsdag
  • Valto C5 – coach – samen met Jesper
  • Valto D6 – trainer – maandag en donderdag
  • Kangoeroes – trainer, eenmaal per 2 weken op zaterdagochtend
Verder zijn we op zoek naar enthousiaste trainers die op maandag de training van de C45 en de B34 en A3 willen begeleiden. Dit mag wekelijks, maar als we een grotere groep met trainers hebben, kan het ook in toerbeurt. Ook als je het leuk vindt om af en toe een clinic aan deze groep te geven, ben je van harte welkom.
Het is niet zo dat je overal enorm veel korfbalervaring voor moet hebben. Enthousiaste ouders zijn ook van harte welkom om zich te melden. Met begeleiding en aanwijzingen vanuit de TC of ervaren coaches/trainers, komen ook zij een heel eind!
Opleidingen en cursussen
Een nieuw seizoen biedt ook nieuwe kansen. Kansen om je verder te ontwikkelen als trainer bijvoorbeeld. Daarvoor willen we volgend seizoen een KT3 cursus aanbieden. Deze is voor iedereen die een KT2 cursus heeft gedaan. Wil je zo’n kans pakken, laat dat dan ook weten!
En wil je je echt onsterfelijk maken, dan is er altijd de mogelijkheid om een scheidsrechtercursus te volgen. Het fluiten van wedstrijden in de buurt en soms ook onze eigen teams is leuk, leerzaam en is hard nodig om aan onze verplichtingen richting de bond te voldoen.
Dat was hem even voor nu. Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.
Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.