Inhaalronde veld – Pinksteren en korfbal zijn onlosmakelijk verbonden

Geen officiële speelronde dit weekend, maar wel één inhaalduel. De D3 mocht het in Rotterdam opnemen tegen NIO D1 en deed dat met verve. Een 4-16 overwinning, heel mooi! Eerder in de week speelde de C4 tegen Fortuna C4, maar wist helaas niet te winnen, het werd 6-9. Ook de E6 speelde, uit tegen ZKV E2 en won (weer), nu met 0-6. En Valto A1 moest het donderdag opnemen tegen HKV/Ons Eibernest A1 en liet vooral in het tweede deel van de wedstrijd zien dat er niets te halen viel in De Lier, het werd daar 23-7.

Dat Pinksteren en korfbal al jaren met elkaar te maken hebben, blijkt wel uit de vele kampen en toernooien die worden georganiseerd. Was het ‘in mijn tijd’ nog het DES-toernooi waar Valto te vinden was, is dat de laatste jaren het NST in ‘s-Gravenzande bij ONDO. Een toernooi voor teams, maar ook een toernooi van het NK 1 tegen 1, waarin ’s lands beste junioren en senioren spitsen acte de presence geven. Dit jaar voor het eerst met een livestream (met dank aan oa Rick Voskamp) die naast he aanwezige publiek veel bekijks trok, maar ook met Tim Krapels uit Valto A1 bij de junioren en Laurens Verbaan uit Valto 1 bij de senioren, beide met aangever Pieter van Muijen. Het deelnemersveld was sterk, maar desondanks wist Tim het te redden tot de kwartfinale. Laurens strandde in de poulefase. Maar als je ziet dat de nummer 1 Olav van Wijngaarden en de nummer 2 Ran Faber was, dan weet je dat het lastig wordt.

Over geschiedenis schrijven
Niet alleen Max weet er alles van, maar wij bij Valto kunnen er ook wat van. Je hebt het de afgelopen week misschien al vaker voorbij zien of horen komen, Valto kan geschiedenis schrijven. Of een uniek moment in de historie van Valto kan zomaar gebeuren. We moeten proberen deze termen niet te devalueren, maar het is misschien wel het trotse gevoel dat dit veroorzaakt. Trots dat we deze kans krijgen en trots op de weg er naartoe, door iedere paar jaar een stapje omhoog te zetten.

Door de overwinning van de A1 van afgelopen donderdag kan niet alleen Valto 1, maar dus ook Valto A1 promoveren aanstaande zaterdag. Beide naar de hoogste klasse in Nederland of korfbalgebied, de Ereklasse voor senioren en de Hoofdklasse voor junioren. Dat dit voor beide teams kan lukken is al bijzonder, dat het op dezelfde dag kan maakt het nog iets specialer en dat hij bij beide al twee wedstrijden voor het einde zou zijn is helemaal te gek!

Vandaar dat je van alles voorbij ziet komen. Twee bussen (nog maar een paar tickets te koop op het moment van schrijven), vele auto’s in het kielzog, een t-shirt ter gelegenheid van dit unieke moment, een sjaal die we al wat langer hebben, eten bij terugkomst en een feestje als het zover mag komen.

Dus … wat zou iedereen zaterdag moeten doen, mits niet zelf te hoeven spelen?

  • 12:30 uur: Refleks A1 – Valto A1 (Rijswijk)
  • 16:00 uur: Nieuwerkerk 1 – Valto 1 (Nieuwerkerk ad IJssel)

Tot zaterdag en hopelijk tot in de Ereklasse/Hoofdklasse!

Nieuw seizoen in aantocht, indelingen maken
Leden die zich wilden afmelden voor volgend seizoen, hadden daar tot 1 mei voor. Vanaf nu is de TC aan de slag met de indelingen van de teams. Hier gaan we de dus de komende weken mee aan de slag en op maandag 5 juni is er dan de indelingsvergadering waarin we met trainers en coaches gaan zitten. Ben je trainer/coach, zet deze datum met één van onderstaande tijden in je agenda. Behalve de F-team, die doen we nog niet.

  • 19:00 uur E
  • 19:20 uur D
  • 19:40 uur C
  • 20:10 uur B
  • 20:30 uur A

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 4x gratis meetrainen met de Kangoeroes. Dat is op zaterdag 13 en 20 mei en op 3 en 10 juni van 10 to 11 uur.

Op woensdag 7 juni is het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi voor de kinderen van groep 3, 4 en 5 van de basisscholen. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook goed om te kijken of korfbal voor jou is. Geef je dus snel op met een team of alleen. Kun je hierbij meehelpen als scheidsrechter? Meld je dan bij Petra!

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.