Oefenronde veld – De kop is eraf!

De eerste week trainingen voor de wedstrijdsportteams zit er op en ook de eerste oefenwedstrijden zijn weer gespeeld.

Afgelopen zondag mocht Valto D1 op het beachkorfbaltoernooi spelen in Scheveningen. Het was er ook prima weer voor en in een sterk deelnemersveld hebben de toppers van de D1 twee keer verloren en één keer gewonnen (dan wel weer met 9-0). Volgende week speelt de D1 een oefenwedstrijd bij en tegen PKC D1.

De zaterdag ervoor had de B1 een zware bootcamp voor en een lichte training na de lunch. De hoofdklasse komt er aan en daarin zitten lastige tegenstanders. Op deze manier zou de B1 er helemaal klaar voor moeten zijn! Volgende week een oefenwedstrijd bij en tegen PKC B1.

De A1 en A2 hadden een driekamp bij Die Haghe, samen met Avanti. Vooraf nog een training op het eigen veld, aangevuld met spelers van de A3 en B1. De driekamp was een mooi moment voor de coaches om te kijken hoe de spelers ervoor staan en de volgende stap in het selectieproces. En ook de A1 speelt volgende week hun oefenwedstrijd bij en tegen PKC A1.

De wedstrijdsportteams Valto 3, 4 en 5 hadden nog geen oefenwedstrijden, maar wel hun eerste trainingen van het seizoen. Johan neemt deze in de voorbereiding op zich en zal ook bij de tweede oefenwedstrijd van Valto 3 zijn. We zijn erg blij dat hij dit wil doen, maar zijn nog wel op zoek naar een trainer/coach voor Valto 3.

De selectie tenslotte had een trainingsweekend bij Kwik uit Antwerpen. Zij spelen in de Topleague, dat is de Ereklasse van het Belgische korfbal. Ook voor de coaches van de selectie een goed moment om te kijken waar we staan na de zomervakantie en onderdeel van het selectieproces. Het waren prima wedstrijden in een gezellige sfeer, waarbij alles goed geregeld was. Zowel Valto 2 als Valto 1 in wisselende samenstellingen wonnen hun wedstrijden (16-17 en 16-18).

De selectie start deze week ook met hun programma bij AdFysio. Om nóg beter voor de dag te komen tijdens wedstrijden en in voorbereiding op de zaal wordt er onder begeleiding gewerkt aan core, kracht en uithoudingsvermogen. Deze maandag is dat om 19.00 uur. De weken daarna is het om 20.00 uur, tot eind oktober.

Volgende week spelen Valto 1 tot en met 5 thuis op ons eigen sportpark, tussen 11.30 en 15.30, kom dus gezellig kijken!

Bondsscheidsrechters gezocht
Op het gebied van arbitrage komen we nog bondsscheidsrechters tekort. Hierdoor kunnen we niet alle te fluiten wedstrijden invullen, met als gevolg een flinke boete vanuit de korfbalbond en punten in mindering. Dat laatste is iets dat we jaren hebben weten te voorkomen, maar wat afgelopen seizoen (enigszins onverwacht) toch is gebeurd. En dat is dus naast financieel, ook sportief een flinke domper. Werk aan de winkel dus. Mocht je hier een bijdrage aan willen leveren, dan kan dat. Benodigde cursussen en materiaal worden vergoed. Begeleiding wordt geregeld. Een plekje in de hall of fame is gegarandeerd!

Teamfoto’s
Dit jaar gaan we de teamfoto’s maken in de sporthal op zaterdag 2 september en een nog nader te bepalen moment. We gaan het zoveel mogelijk op één dag proberen te doen en door het in de sporthal te doen zorgen weervoor dat we geen last hebben van het weer en dat de foto’s onder gelijke omstandigheden worden genomen. Dit komt de kwaliteit ten goede.

Spelersfoto’s
Voor sommige spelers is er nog een (nieuwe) foto nodig. De coördinatoren gaan hiervoor langs bij de teams of vragen het de trainers/coaches. Let dus goed op of jij wordt gevraagd en zorg ervoor dat jouw foto zo snel mogelijk bij de coördinator komt. Op die manier is jouw digitale spelerskaart up-to-date!

Trainingen
Deze week trainen alle teams weer. Oefenwedstrijden voor die zaterdag (26/8) en de zaterdag daarna (2/9) staan op de website. Heel veel jeugd oefent bij Excelsior op 2 september, voor de coaches die daar niet bij kunnen zijn, regel tijdig een invaller!

De trainingstijden staan hier. Het programma met oefenwedstrijden staat hier. Het definitieve programma van de competitie verwachten we eind volgende week. De eerste competitiewedstrijden starten op 9 september.

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

 1. Maandag 28 augustus
 2. Maandag 9 oktober
 3. Maandag 30 oktober
 4. Maandag 8 januari
 5. Maandag 11 maart
 6. Maandag 6 mei
 7. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we er vanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

De samenstelling van de TC
Bij het begin van het seizoen is het goed om de samenstelling van de TC weer even scherp te hebben. Hieronder de invulling van de Technische Commissie.

 • Voorzitter: Jan Jaap Elenbaas
 • Wedstrijdsecretaris: Petra Dijkstra
 • Oefenwedstrijden, zaalhuur en ondersteuning: Marleen Slaman
 • Coördinator senioren wedstrijdsport: Marcel Schouten
 • Coördinator senioren breedtesport: vacature/Jan Jaap Elenbaas
 • Coördinator A- en B-jeugd: Twan Korteland
 • Coördinator C- en D-jeugd: Marleen Boekestijn
 • Coördinator E- en F-jeugd en Kangoeroes: Lysanne van Venetiën
 • Coördinator arbitrage: Thom Voskamp

Teamouders
Ook dit seizoen willen we naast een coach, ook weer een teamouder per jeugdteam vragen om te helpen. Voor veel teams is dit wellicht inmiddels al geregeld, maar voor andere teams nog niet. Wil je hier als ouder je steentje mee bijdragen en er is nog geen teamouder of je weet het niet zeker, stuur dan een berichtje naar teamouder@ckv-valto.nl.

Wat doet een teamouder zoal?

 • Een teamouder is er niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
 • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Lukt het deze week niet meer, dan vast begin volgend seizoen, vanaf 21 augustus.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor dit seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Bekijk goed of eventuele vakanties vallen in speelweekenden en meld je op tijd af als dat zo is. Dat kan bij je coach voor de jeugdteams en bij Petra voor de senioren, via (wsv@ckv-valto.nl).

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.