Marco Stolze nieuwe voorzitter Valto

Na een vijf jaar durend voorzitterschap heeft Jan Jaap Elenbaas er eerder dit jaar voor gekozen om terug te treden als voorzitter. Deze aankondiging kwam een jaar eerder dan verwacht, maar biedt Valto de kans om haar bestuur opnieuw vorm te geven.

Op de Algemene Leden Vergadering van maandag 14 oktober stond de aangekondigde bestuurswisseling op de agenda. Het bestuur heeft voorafgaand aan deze vergadering Marco Stolze als opvolger naar voren geschoven. Marco heeft de afgelopen maanden meegedraaid in het nieuwe bestuur, waarna hij op de vergadering van 14 oktober benoemd kon worden na stemming door de aanwezige leden van de vereniging. Hiermee is de benoeming van de nieuwe voorzitter voor een termijn van drie jaar een feit.

Marco Stolze over zijn nieuwe rol binnen CKV Valto: ”In de ALV hebben we het al gehad over de ambitie die we als vereniging hebben en waar twee kernwaarden centraal staan: plezier en leren. Met die kernwaarden identificeer ik mijzelf ook, ik vind dat wij als mensen en vereniging elke dag weer wat nieuws mogen leren. Hiermee investeren we in alle vrijwilligers die de vereniging groter maken en hebben gemaakt. Wat ik doe, doe ik met plezier en volle overtuiging en ik geniet van de momenten dat er zoveel mensen binnen de vereniging de handen uit de mouwen willen steken. Valto heb ik mogen leren kennen als een warme vereniging waar ik inmiddels 6 jaar actief ben. Eerst als coach voor mijn dochter Mieke, waarbij ik tegelijkertijd ook ben toegetreden tot de sponsorcommissie. In mijn tijd daar heb ik een warme band op kunnen bouwen met vele sponsoren die Valto rijk is. Nu open ik een nieuw hoofdstuk waarbij ik voorzitter mag worden van onze mooie vereniging. De komende tijd wil ik zoveel mogelijk commissies, vrijwilligers, fans, leden, ouders en (nieuwe) sponsoren leren kennen, dus nodig mij vooral uit om eens mee te kijken of een kop koffie te drinken!“.

Jan Jaap Elenbaas over zijn periode als voorzitter: ”Het waren 5 fantastische jaren, waarin ik de weg die reeds was ingeslagen mocht voortzetten. Ik denk dat we in die tijd veel initiatieven hebben ontplooid, die er voor hebben gezorgd dat Valto weer een stap verder is. Op sportief gebied bijvoorbeeld de promoties naar de overgangsklasse veld en zaal voor Valto 1 en 2, alsook het spelen van enkele jeugdteams op het hoogste niveau.

Daarnaast is de gezelligheid binnen onze groeiende vereniging behouden gebleven en bruist het bijna iedere dag van de week in en om het clubhuis. Doordat we meer open naar buiten toe zijn geworden, merk je dat meer mensen de club kennen en het gaaf vinden wat we doen. Het geeft me een enorm trots gevoel op dat wat we met de vereniging de afgelopen jaren hebben bereikt. Want besturen doe je niet alleen. Daarom wil ik ook alle leden, sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun inzet, wens ik Marco net zulke mooie jaren toe als ik heb gehad en hoop dat we het werk met ons bestuur in de nieuwe samenstelling kunnen voortzetten.”

Met een nieuwe voorzitter voor CKV Valto en een aantal interne verschuivingen ziet het bestuur van de korfbalvereniging uit De Lier er als volgt uit:

 • Voorzitter: Marco Stolze
 • Penningmeester & Sponsorzaken: Pascal van Dijk
 • Secretaris: Fiona Rijsdijk
 • Bestuurslid Technische Zaken: Jan Jaap Elenbaas
 • Bestuurslid Marketing & Communicatie: Bart Versteegen

Voor meer informatie over het bestuur en de missie van de vereniging zie http://ckv-valto.nl/bestuur.

Verrassende top 3 bij Rijk Zwaan Korfbalderby’s

Waar regen was verwacht, liet de zon zich regelmatig zien en was het vrijwel de gehele dag droog op zaterdag 17 augustus tijdens de Rijk Zwaan Korfbalderby’s. De velden van Valto met naastgelegen kassen waren het decor van het regiotoernooi dat voor de vierde keer werd georganiseerd.

In twaalf wedstrijden maakten de selectieteams van de regioclubs Dijkvogels, ODO, ONDO, CKC Maassluis en Valto uit wie er met de eerste prijs van dit toernooi vandoor zou gaan. Bij de berekening van de punten werd er overigens rekening gehouden met het verschil in niveau. Hierdoor werd het een spannende eindstrijd tussen Dijkvogels 1 en Valto 2, waarbij de laatstgenoemde uiteindelijk met een verschil 2 doelpunten wist te winnen in de ranking. Valto 1 wist de derde plaats te bemachtigen.

Het jaarlijkse toernooi biedt de clubs een goede mogelijkheid om te oefenen en te kijken waar ze staan richting de competitie die in september begint. Ook voor het publiek hét moment om hun teams aan het werk te zien, wat zich mede door het lekkere weer vertaalde in een prima opkomst.

VALTO B1 behaalt titel eindtoernooi B-jeugd eerste klasse

Valto B1 heeft op zaterdag 22 juni in het eindtoernooi voor B-jeugd in de eerste klasse de eerste plaats behaald. In de finale waren zij na verlenging met 11-8 te sterk voor HKV/Ons Eibernest (Den Haag).

Valto B1 speelt in de reguliere competitie in de eerste klasse. Doordat zij in deze competitie op de eerste plaats zijn geëindigd, zijn zij geplaatst voor het eindtoernooi. Op dit eindtoernooi spelen de acht kampioenen van de beste poules in de eerste klasse. Deze overwinning is dan ook een geweldige prestatie voor het team, wat al een aantal jaren met elkaar korfbalt.

Het toernooi, wat plaatsvond bij KV Tilburg, ging goed van start voor Valto B1. Tegen CKV Spirit B1 (Voorthuizen) wisten zij met 9-6 te winnen. De tweede wedstrijd tegen KV Tiel’72 B1 (Tiel) wist Valto wat minder te scoren, wat leidde tot een gelijkspel van 7-7. Om de winst in de poule te pakken en te kwalificeren voor de finale, was het dan ook belangrijk om de laatste wedstrijd te winnen. Gelukkig voor het team wisten zij ook de laatste wedstrijd, tegen KV Fiducia B1 (Utrecht), naar zich toe te trekken. Deze wedstrijd eindigde in een 10-8 overwinning.

Na drie wedstrijden kwam Valto als poulewinnaar uit de bus. Hierdoor mochten zij de finale spelen tegen de winnaar van de andere poule, HKV/Ons Eibernest. In de finale ging de eerste helft gelijk op. De ruststand was dan ook 3-2 in het voordeel van Valto. Valto slaagde er echter niet in om een gaatje te slaan, en na twee keer 15 minuten spelen, stond er dan ook een gelijke stand op het bord, 8-8. De wedstrijd werd met twee keer 5 minuten verlengd. Valto leek over een beter uithoudingsvermogen te beschikken en halverwege de verlenging stond het dan ook 10-8. Bij een stand van 11-8 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Het kampioenschap is zaterdag goed gevierd. Tegelijkertijd vond namelijk het NK Veldkorfbal plaats op het terrein van Valto. Direct na de huldiging van de landelijk kampioen, werd het team gehuldigd in het bijzijn van veel publiek en de nieuwe Nederlands kampioen. Volgend jaar zal Valto B1 uitkomen in de hoofdklasse, het hoogste niveau van Nederland.

Valto B1 naar NK korfbal eerste klasse

Valto B1 doet op zaterdag 2 juni mee aan het NK korfbal B-jeugd in de eerste klasse. Door met 20-11 te winnen van Achilles hebben zij het kampioenschap in de eerste klasse binnengehaald. Dit kampioenschap geeft recht op deelname het NK B-jeugd.

 

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 22 juni in Tilburg. Aan dit toernooi nemen acht teams mee, verdeeld over twee poules. Gedurende de dag vinden er verschillende wedstrijden plaats, waarna kruisfinales gespeeld worden. Om een plek in de finale te bemachtigen, moet Valto de poule zien te winnen.

 

Valto B1 speelt op dit moment 1e klasse. Afgelopen zaterdag 1 juni hebben zij met 20-11 van Achilles gewonnen. Hierdoor kunnen zij niet meer ingehaald worden door andere concurrenten. Komende zaterdag staat nog een wedstrijd tegen KCR B1 op het programma, maar dit zal voor Valto niets aan de stand veranderen. Na deze wedstrijd zal het team zich klaarmaken voor het NK B-jeugd in de eerste klasse. Volgend jaar zal het team uitkomen in de hoofdklasse.

Valto 2 promoveert naar reserve overgangsklasse

CKV Valto 2 is gisteren kampioen geworden in de reserve eerste klasse van het veldkorfbal. Door met 13-11 te winnen van Rust Roest 2 (Eindhoven) is Valto niet meer in te halen door concurrent Swift. Valto 2 promoveert hiermee voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de reserve overgangsklasse. Na een promotie naar de reserve eerste klasse vorig jaar, is dit de tweede promotie op rij voor het team.

 

Valto 2 begon sterk aan het seizoen. Onder leiding van Leon Klop werden direct al mooie resultaten neergezet. Gedurende het seizoen is er eenmaal verloren van directe concurrent Swift en is er eenmaal gelijkgespeeld tegen HKC. Door de winst van zaterdag staat Valto met 23 punten uit 13 gespeelde wedstrijden bovenaan in de reserve eerste klasse.

 

De wedstrijd kende een moeizame eerste helft en het eerste doelpunt werd dan ook gescoord door Rust Roest. Pas na acht minuten spelen wist Valto het eerste doelpunt te maken, waardoor de score gelijk kwam. Valto wist uit te lopen naar 3-1, maar wist deze voorsprong niet vast te houden. Na een aantal gemiste kansen werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 5-6.

 

In de tweede helft waren de doelpunten schaars en wist Rust Roest lange tijd 1 doelpunt voor te blijven. Met nog 11 minuten te spelen wist Valto voor het eerst op voorsprong te komen. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist op 13-11 in het voordeel van Valto.

 

Voorzitter Jan Jaap Elenbaas is erg blij met de promotie: “Met deze prestatie heeft Valto 2 laten zien dat ze over veerkracht beschikken. Een sterke start, gevolgd door een moeizaam zaalseizoen en wederom een sterke tweede helft op het veld zorgden voor de juiste overwinningen op het juiste moment. Volgend jaar dus voor het eerst in de geschiedenis naar de overgangsklasse op het veld. Twee keer achter elkaar promoveren is een geweldig resultaat waar we verder op kunnen bouwen.

 

Foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Arie Dijkstra, zijn hier te vinden.

 

Rick Voskamp en Alex den Hartog scheidsrechter van het jaar

Tijdens de Cashback World Korfbal Leagueverkiezingen heeft het scheidsrechterduo Voskamp/Den Hartog de Erima Referee Award gewonnen. Zij zijn daarmee scheidsrechter van het jaar, van seizoen 2018/2019.

Het tweetal was samen met twee andere koppels genomineerd. Coaches van de tien verenigingen op het hoogste niveau en de bondscoaches van de nationale teams hadden hiervoor hun stem uitgebracht. Vervolgens hebben de spelers van elke Cashback World Korfbal Leaguevereniging de gelegenheid gekregen hun stem uit te brengen op één van de drie nominaties.

Scheidsrechter Rick Voskamp (De Lier) en assistent-scheidsrechter Alex den Hartog (Heteren) kregen de meeste stemmen en winnen daarmee de prijs van beste arbiters in het seizoen 2018/2019. Het is een mooie beloning voor hun prestaties de laatste jaren, waarin ze de afgelopen 3 seizoenen zijn uitgegroeid tot een vaste waarde op het hoogste niveau van Nederland. Dat de prijs wordt uitgegeven door de spelers die het duo bijna wekelijks fluit, maakt dat de prijs een extra blijk van waardering is.

“Ik volg Rick al een jaren, waarbij de laatste seizoenen met zijn vaste assistent Alex en heb hun eerste wedstrijd in de Korfbal League bijgewoond. Dat was een geweldig begin en daarna hebben ze zich alleen maar verder ontwikkeld. Het is mooi om te zien dat de waardering vanuit de coaches en spelers op deze manier tot uiting komt. Omdat beide heren voor Valto fluiten, maakt dat de hele vereniging super trots en zijn ze ook een voorbeeld voor de jonge talenten.”, aldus Jan Jaap Elenbaas, voorzitter van korfbalvereniging Valto.

Rick Voskamp is al van jongs af aan lid van Valto en heeft als speler voor zowel Valto uit De Lier als ONDO uit ‘s-Gravenzande gespeeld. Als scheidsrechter fluit hij de laatste jaren op het hoogste niveau in Nederland en is actief als internationaal arbiter op diverse eindtoernooien, zoals het WK U19 in april van dit jaar.

Alex den Hartog is de afgelopen jaren de vaste assistent van Voskamp op het hoogste niveau in de Korfbal League (zaal) en Ereklasse (veld) en fluit daarnaast zelfstandig in de nationale wedstrijdsport.

Het nominatiefilmpje is hier te zien: https://youtu.be/yYY4tbKURCA?t=36.

Foto: Marco Spelten, korfbalfoto.nl

Foto: Rick Voskamp (6e van rechts), Alex den Hartog (9e van rechts)

Alle winnaars:

 • ERIMA Referee Award: Rick Voskamp en Alex den Hartog (6e en 9e van links)
 • Beste Speelster U21: Sanne van der Werff (PKC/SWKGroep, 4e van links)
 • Beste Speler U21: Joren van Nieuwenhuijzen (Fortuna/Delta Logistiek, 5e van links)
 • Beste Coach: Ard Korporaal en Damien Folkerts (Fortuna/Delta Logistiek, 10e en 1e van links)
 • Beste Speelster: Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek, 8e van links)
 • Beste Speler: Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep, 7e van links)
 • Goal van het Jaar: Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep, 7e van links)

Aan het begin van de avond werden ook de topscorers van de reguliere competitie door presentator Maarten Boot en de afzwaaiende alltime topscorer Marc Broere (Blauw-Wit, niet op de foto) in het zonnetje gezet. Celeste Split (TOP/SolarCompleet, 3e van links) maakte in de reguliere competitie 89 doelpunten, Jelmer Jonker (DOS’46, 2e van links) kwam tot 133 treffers.

Valto 2 speelt kampioenswedstrijd

Op zaterdag 1 juni speelt Valto 2 haar kampioenswedstrijd in de reserve eerste klasse. Na 12 gespeelde wedstrijden staat het team momenteel met 10 gewonnen duels aan kop. Door zaterdag 1 juni aanstaande te winnen van Rust Roest 2 (Eindhoven) kan het kampioenschap binnengehaald worden.

Onder leiding van coach Leon Klop, die aan zijn eerste jaar bij Valto bezig is, weet Valto 2 dit seizoen goede prestaties neer te zetten. Regelmatig weten zij de wedstrijd naar zich toe te trekken, met een positief resultaat tot gevolg. Gedurende het seizoen heeft het team eenmaal de punten aan directe concurrent Swift (Middelburg) moeten laten, en eenmaal de punten moeten delen met HKC (Hardinxveld-Giessendam). Desondanks staat het team momenteel met 3 punten verschil bovenaan in de reserve eerste klasse.

De uitwedstrijd bij Rust Roest 2 werd in een moeizame wedstrijd met 13-15 gewonnen door Valto. Rust Roest bezet momenteel de 6e plek. Voor Valto is het dus zaak om ook deze wedstrijd te winnen. De spelers zullen hun best moeten doen om snel tot scoren te komen, zodat de wedstrijd al vroeg beslist wordt.

Voor de vereniging is dit één van twee belangrijke wedstrijden. Als Valto 1 in de Overgangsklasse blijft na dit seizoen, kan Valto 2 zich hierbij aansluiten na een kampioenschap en dat biedt veel voordelen. Beide teams kunnen daar zaterdag een grote stap in zetten, met het tweede team als kampioen in de hoofdrol.”, aldus Jan Jaap Elenbaas, voorzitter.

De wedstrijd Valto 2 – Rust Roest 2 vindt op zaterdag 1 juni om 14:30 plaats op Sportpark De Zweth. Aansluitend speelt ook Valto 1 een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar 1. Valto 1 speelt op dit moment om behoud in de overgangsklasse. Valto hoopt voor beide wedstrijden veel publiek te mogen verwelkomen.

NK korfbal geweldige promotie voor topkorfbal in Westland

Over één maand is korfbalvereniging CKV Valto gastheer van het NK veldkorfbal 2019. Jan Jaap Elenbaas, voorzitter van Valto: “We kijken er met de hele vereniging naar uit. Met dit NK willen we topkorfbal echt op de kaart zetten in het Westland.”.

Met een kernteam van twaalf personen is de club al maandenlang bezig met de voorbereidingen van het NK. De laatste jaren werd dit evenement georganiseerd door DVO/Accountor (Bennekom) en de komende twee edities is het de beurt aan het eveneens ambitieuze Valto. Vanaf 2021 is het vervolgens Dalto/Klaverblad Verzekeringen (Driebergen), dat het stokje overneemt.

Momenteel zijn we de puntjes al op de i aan het zetten. Zo zijn we nu bijvoorbeeld de vrijwilligers voor de avond aan het invullen”, aldus Elenbaas. Het NK is namelijk veel meer dan alleen de finales van de C-jeugd, B-jeugd, junioren en senioren.

Na de laatste finale is er de huldiging, die we samen gaan vieren met de nieuwe Nederlands Kampioen in een afterparty met DJ Franky B en ook overdag is er van alles te doen. Kinderen tot en met tien jaar kunnen voor een klein bedrag een bunkerkaart kopen (voor een spellencirciuit, poffertjes, limonade en chips) en voor de oudere jeugd zijn er de masterclasses, gegeven door spelers van TeamNL Korfbal en bondscoach Wim Scholtmeijer.”. Kinderen, die interesse in zo’n masterclass hebben, kunnen bij het kopen van een kaartje laten weten dat ze mee willen doen met de (gratis) clinic. De bondscoach zal een headset dragen, dus ook voor coaches zijn deze masterclasses erg interessant.

Elenbaas rekent voor dat het vrijwilligersteam richting het NK Veldkorfbal in totaal zo’n 250 man sterk is. “Dankzij ons mediateam en de ondersteuning van meerdere Korfbal Leagueverenigingen kunnen we van allevier de wedstrijden een mooie livestream verzorgen. Dat is één van de vele zaken waar ik als voorzitter erg trots op ben. Op donderdag 20 juni starten we met de opbouw van het stadion en dat belooft een fantastisch plaatje te worden.

In de Ereklasse zijn de beslissingen al – zo goed als – gevallen. Bij de jeugd is het nog spannend. Dat hoef je Elenbaas niet te vertellen, want hij heeft het de afgelopen weken nauwgezet gevolgd. “Ik heb niet echt favorieten. Voor de toeschouwersaantallen kan het gunstig zijn dat een vereniging uit de buurt zich plaatst, maar tegelijkertijd kan een ‘verrassing’ van ver weg ook veel supporters meenemen. De kaartverkoop begint mooi te lopen en we mikken op een dagtotaal van zo’n drieduizend toeschouwers. Valto is klaar om ze allemaal een geweldige dag te bezorgen.

Geslaagde AdFysio GigaKangoeroedag bij CKV Valto

Valto heeft vrijdag 12 april weer een geslaagde AdFysio GigaKangoeroedag georganiseerd. In het kader van de koningsspelen zijn 330 kleuters van de groepen 1 en 2 van de basisscholen in De Lier actief bezig geweest op het veld van Valto.

Als verrassing waren er twee minions aanwezig bij Valto. Alle kleuters werden daarom ook welkom geheten door de minions en een aantal enthousiaste danseressen. Hierna was er een feestelijke opening, waar een aantal liedjes van Kinderen voor Kinderen zijn gedanst en gezongen.

 

Nadat 330 kleuters fanatiek mee hadden gedanst, hebben zij de rest van de ochtend verschillende spelletjes gedaan. Zo was er onder andere een springkussen, konden de kinderen aapjes voeren en werd er zakdoekje gelegd.

 

Na afloop hebben alle kinderen een kaartje meegekregen waarmee zij een aantal keer mee mogen trainen bij de kangoeroes van Valto. Dit is de jongste groep kinderen die elke zaterdag om 10:00 traint. De kangoeroes maken spelenderwijs kennis met korfbal, maar spelen ook veel andere spelletjes. Vanaf zaterdag 11 mei hoopt Valto dan ook nieuwe kangoeroes te mogen verwelkomen.

 

Al met al kunnen CKV Valto en de basisscholen van De Lier terugkijken op een geslaagde AdFysio GigaKangoeroedag. Met dit evenement hoopt Valto te laten zien dat bewegen leuk en gezond is. Volgend jaar hoopt CKV Valto het evenement voor de zevende keer te organiseren.

Erna Fisher en Marcel Kortekaas nieuw trainer/coach duo Valto A1

Erna Fisher en Marcel Kortekaas zullen volgend seizoen de A1 van Valto onder hun hoede nemen. Valto is blij dat dit duo komend jaar de taak op zich gaat nemen om de A1 tot goede prestaties te leiden. Erna Fisher is een oude bekende van Valto en de huidige coach/trainer van de A-selectie van ODO Maasland. Marcel Kortekaas, verbonden aan de club als vrijwilliger en bekend met de club doordat zijn zoon er speelt, heeft nog niet eerder een rol als trainer/coach vervuld binnen het korfbal.

De korfbalvereniging uit De Lier heeft een aantal kandidaten gesproken voor het vervullen van de functie van trainer/coach van Valto A1. Na een aantal gesprekken met Erna en Marcel bleken alle partijen dezelfde ambities te hebben.

Erna Fisher is woonachtig in Den Haag en in het dagelijks leven onderwijsassistente op een ZMLK-school. Als coach/trainer heeft zij meerdere jaren ervaring van zowel juniorenselecties als seniorenteams. Erna zal zich komend jaar richten op de technische groei van het team en de spelers.

Erna Fisher over haar keuze om naar Valto te komen: “Dit is voor mij een nieuwe uitdaging en ik zie veel potentie in de juniorengroep van Valto. Ik zie het als een uitdaging om de jeugd klaar te stomen voor de selectie. Ik hoop dat we een mooie middenmoter kunnen worden en wie weet zit er nog meer in. Ik heb er heel veel zin in en hoop op een mooi seizoen, samen met Valto A1 en Marcel!”

 

 

 

Marcel Kortekaas is woonachtig in Maasland en in het dagelijks leven Manager Kwekerijen bij Looye kwekers. Marcel heeft jarenlang op het hoogste niveau gehandbald en zo ervaring opgedaan binnen de topsport. Binnen zijn nieuwe functie bij Valto A1 zal Marcel zich richten op het begeleiden van het team als coach ten behoeve van mentale fitheid en teambuilding.

Marcel Kortekaas over zijn nieuwe uitdaging als coach van Valto A1: “Niets is leuker dan mensen verder brengen in hun leven en als dat dan ook met sporten kan, is het helemaal leuk!”

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “Ik ben blij dat we in Erna een oude bekende van Valto terug hebben kunnen halen. Ook is het goed om te zien dat we zelfs enthousiasme aanwakkeren bij ouders van onze leden. Met Erna als eindverantwoordelijke voor de technische groei en Marcel die bij de A-selectie een topsportmentaliteit kan brengen, staat er komend seizoen wederom een mooi duo voor onze junioren.”

Valto A1 heeft zich in de zaal met een nieuw, jong team knap gehandhaafd in de Overgangsklasse A. Op het veld hebben zij het vele malen moeilijker en moeten ze de strijd nog aangaan met Vitesse (Ba) A1 en Meervogels/Fisica A1 om directe degradatie te voorkomen.

Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels al twee jaar Overgangsklasse op het veld en heeft in de zaal door kampioen te worden in de 1e klasse dezelfde stap kunnen maken. Valto 2 heeft in de zaal Reserve Overgangsklasse gespeeld maar is helaas gedegradeerd. Op het veld kunnen zij juist de stap maken naar de Reserve Overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kunnen putten en de juniorentalenten die al meerdere jaren ervaring op doen in de Overgangsklasse A.

Valto haalt kampioenschap binnen

CKV Valto is zaterdag kampioen geworden in de eerste klasse van het zaalkorfbal. Door met 22-31 te winnen van WKV Roda (Westzaan) is Valto niet meer in te halen door concurrent ZKV. Valto promoveert hiermee voor het eerst in de clubhistorie naar de overgangsklasse in de zaal.

Gedurende het seizoen liet Valto zien een stabiele ploeg te zijn die vaak veel scoorde. Rond de 30 doelpunten per wedstrijd was dan ook geen uitzondering. Tot aan 9 maart werd er zelfs geen enkele wedstrijd verloren. In een beladen wedstrijd wist Valto vorige week met 24-23 van Excelsior te winnen. Hiermee was de eerste stap naar het kampioenschap gezet.

De wedstrijd tegen Roda begon met een goed gevulde zaal. Valto was met een buslading supporters en verschillende auto’s met supporters afgereisd naar Koog aan de Zaan. Onder aanmoediging van ongeveer 150 supporters werd het eerste fluitsignaal gefloten.

De wedstrijd begon met wat foutjes van Valto. De spelers leken wat gespannen voor deze belangrijke wedstrijd. Roda kon daarom in het begin van de wedstrijd goed mee met Valto. Tot 5-5 werd er om en om gescoord en leek het een spannende wedstrijd te worden. Gelukkig wist Valto zich te herstellen en werd het eerste gat van vier punten geslagen. Met een stand van 8 – 13 werd er dan ook gefloten voor de rust.

De tweede helft ging Valto verder waar het gebleven was. Binnen tien seconden wist Frank de Rijcke een doelpunt te scoren. De thuisploeg gaf echter niet op en wist het verschil steeds tussen de vier en zes doelpunten te houden. De Valto-trein denderde door en Roda kreeg het verschil niet kleiner. De tweede helft liet Valto zien waarom zij de kampioen zijn. Met al te weinig problemen wist Valto een score van 22-31 neer te zetten. Hiermee is de promotie naar de overgangsklasse een feit.

Coach Eric Geijtenbeek is trots op zijn team: “Kampioen worden went nooit, het is altijd weer een overweldigend gevoel en wat gaaf dat het weer gelukt is. Voor het eerst in de geschiedenis promotie naar de Overgangsklasse in de zaal, een knappe prestatie van deze gasten. #Liersetrots was duidelijk zichtbaar, we werden massaal gesteund. Door het fantastische VakkieV waren we heer en meester in Koog aan de Zaan. TROTS!”

Valto speelt kampioenswedstrijd

Op zaterdag 23 maart speelt het vlaggenschip van CKV Valto haar kampioenswedstrijd in de eerste klasse. Na 12 wedstrijden gespeeld te hebben staat Valto 1 met maar één verloren wedstrijd op de eerste plaats. Met nog twee competitierondes te gaan kan Valto door van WKV Roda (Westzaan) te winnen of er tegen gelijk te spelen het kampioenschap en een promotie naar de overgangsklasse binnenslepen.

Vanaf het moment dat Valto op het veld uitkomt in de overgangsklasse, is het doel om ook in de zaal in de overgangsklasse uit te komen. Vorig jaar liet het team wisselvallig spel zien, waarmee het op een teleurstellende vierde plek eindigde. Dit jaar heeft het team laten zien gegroeid te zijn en overklast Valto regelmatig de tegenstander.

Met een gemiddelde van 28,7 doelpunten voor en maar 20,3 doelpunten tegen per wedstrijd lijkt het Valto voor de wind te gaan. Helaas verloor Valto op 9 maart haar wedstrijd tegen ZKV, waardoor de kampioenswedstrijd een week uitgesteld moest worden. In een zeer spannende wedstrijd tegen Excelsior, wist Valto echter de eerste positie te verstevigen door met 24-23 te winnen.

Op 23 maart mag Valto speelt Valto dan ook de kampioenswedstrijd. Coach Eric Geijtenbeek vertelt: “Successen moet je vieren! We hebben als groep veel stappen in onze ontwikkeling gezet. Een zelfkritische houding heeft ons daarbij geholpen, maar heeft hier en daar ook remmend gewerkt. Meer het positieve benadrukken en kleine succesjes vieren. Als we het kampioenschap binnenhalen dan kunnen even alle remmen los voor een knallend feestje!”

Voorzitter Technische Commissie Bart Versteegen sluit zich hierbij aan: “Als vereniging zijn we trots op de resultaten die Valto in de zaal laat zien. Met aantrekkelijk korfbal heeft Valto deze plek op de ranglijst verdiend. Na de wedstrijd tegen Roda hopen we de champagnefles te kunnen ontkurken. Op naar het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse in de zaal, waarna we vol gaan voor de benodigde punten voor handhaving in de hele sterke Overgangsklasse poule op het veld!” 

De kampioenswedstrijd wordt in Koog aan de Zaan gespeeld tegen Roda. De ploeg staat op dit moment op de zesde plek, op 13 punten achter Valto. Op 19 januari wist Valto in een doelpuntrijke wedstrijd met 33-29 de overwinning naar zich toe te trekken. Beide ploegen lijken dan ook aan elkaar gewaagd. Zaak voor Valto is dan ook om haar beste spel te laten zien en Roda strak te verdedigen.

De wedstrijd Roda – Valto zal op zaterdag 23 maart om 16:30 gespeeld worden in Topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan. Wij hopen dat een grote delegatie supporters afreist naar Koog aan de Zaan om ons vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen!

Eric Geijtenbeek en Leon Klop verlengen samenwerking met Valto

Eric Geijtenbeek en Leon Klop hebben besloten hun samenwerking met CKV Valto met nog een jaar te verlengen. Eric Geijtenbeek is momenteel coach van Valto 1 en Leon Klop van Valto 2. Zowel Valto als Eric en Leon zijn erg tevreden over deze samenwerking.

Eric Geijtenbeek, in het dagelijks leven eventmanager bij het KNKV, is dit jaar gestart als trainer/coach van Valto 1. Na eerder als hoofdtrainer van zowel HKV/Ons Eibernest, KVA, Tweemaal Zes en Sporting Delta gefungeerd te hebben, is Eric de uitdaging aangegaan om een jonge, enthousiaste selectie te laten presteren in de overgangsklasse en eerste klasse. Leon Klop, in het dagelijks leven werkzaam bij een timmerbedrijf is dit jaar gestart als trainer/coach van Valto 2. Voor Leon is dit de eerste seniorenploeg onder zijn hoede.

Op het veld kende Valto 1 een moeizame start en wist het vlaggenschip één wedstrijd te winnen. In de zaalperiode laat het team echter zien gegroeid te zijn en staat het bovenaan in de eerste klasse. De stappen die nu gemaakt worden bieden vertrouwen om de tweede helft van de veldcompetitie meer punten te pakken en voor behoud in de overgangsklasse te spelen. Valto 2 doet het op het veld in de eerste klasse erg goed en staat bovenaan samen met Swift(M). In de zaal hebben zij het in de reserve overgangsklasse vele malen zwaarder en staat Valto 2 in de degradatiezone.

Zowel Eric Geijtenbeek als Valto zien in hun samenwerking basis voor verdere groei. Bart Versteegen over de verlenging: “Ik ben heel tevreden dat we met Eric ook een hoofdtrainer voor het komende seizoen hebben gevonden. Eric is een coach die het team veel zelf laat leren en de resultaten hiervan zien we inmiddels goed terug in de zaal! We hebben er vertrouwen in dat we de lastige periode op het veld achter ons laten en ook daar de nodige resultaten gaan behalen.”

Eric Geijtenbeek over zijn verlenging: “Valto is een mooie en ondernemende vereniging. Met name de ambitie op sportief gebied past bij mij. Ik zie progressie in het team. De resultaten in de zaal spreken voor zich.”

Leon Klop en Valto zien ook voor Valto 2 nog genoeg ruimte om een stabiele ploeg te worden in de top van de 1e klasse. Bart Versteegen over het verlengen van Leon Klop: “Ik ben heel blij dat Leon nog een jaar bij ons blijft. De invloed die Leon heeft op de groep is zeer positief; hij weet er samen met de spelers een echt team van te maken. Ik heb vertrouwen in de groep, dat ze nog verder kunnen groeien en dat ook de sportieve resultaten zullen komen, dit of komend jaar.”

Leon Klop over de verlenging met Valto: ”Deze ploeg heeft nog een enorm groeipotentieel en ik ben heel blij dat ik ook volgend jaar met de staf en de groep die groei kan gaan ontdekken.”

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse op het veld en probeert dezelfde stap te maken in de zaal. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.

Foto’s: Studio Lien

Luuk Jansen/Nikki Koster en Valto niet verder na dit seizoen

Aan het einde van dit seizoen vertrekken Luuk Jansen en Nikki Koster bij CKV Valto. Na twee seizoenen als trainer/coaches de leiding te hebben gehad bij Valto A1 kiezen zij ervoor zaken buiten het korfballen meer prioriteit te geven.

Luuk Jansen en Nikki Koster zijn twee jaar geleden gestart bij Valto om als duo Valto A1 te begeleiden in de Overgangsklasse. In twee jaar waarin veel spelers over zijn gegaan naar de senioren en waarin junioren veelvuldig aansluiten bij de selectie doen zij het niet onverdienstelijk. De klik met Valto is altijd goed geweest maar inmiddels hebben andere zaken prioriteit boven het korfbal gekregen. Zowel Jansen als Koster zitten middenin of beginnen aan een opleiding naast hun fulltimebaan. Zij hebben aangegeven dit niet meer te kunnen combineren met het actief trainen geven en coachen bij een club. De keuze van Luuk en Nikki viel tegelijkertijd met de keuze van de TC van Valto om op zoek te gaan naar een nieuwe trainersstaf voor Valto A1.

We hebben met plezier de afgelopen jaren trainen geven bij Valto, maar vanwege werk/opleiding lukt het ons volgend jaar niet om actief te zijn in het trainerschap. We wensen Valto alle succes in de toekomst.“, aldus Luuk Jansen en Nikki Koster.

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “We zijn erg blij met Luuk en Nikki in de afgelopen twee jaar bij Valto. Desondanks hebben we binnen de TC de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe trainersstaf. Met de boodschap van Luuk en Nikki vielen dingen op het juiste moment op zijn plaats.

Voor komend seizoen zal de TC in samenspraak met het bestuur opnieuw de trainersstaf van de A1 in gaan vullen. De huidige A1 speelt op het moment Overgangsklasse op het veld en in de zaal. Geïnteresseerden voor de functie trainer/coach Valto A1 kunnen deze interesse kenbaar maken door contact op te nemen met Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden.

Gehele korfbalvereniging Valto in nieuw clubtenue

Korfbalvereniging Valto is een ambitieuze vereniging die al veel mijlpalen heeft gehaald. Zo komt het vlaggenschip op het veld uit in de overgangsklasse en hebben we onlangs het ledenaantal tot boven de 400 zien stijgen. Dit weekend is hier een nieuwe mijlpaal aan toegevoegd: heel de vereniging heeft een nieuw ADIDAS clubtenue ontvangen. De nieuwe kledinglijn is op de jaarlijkse all day Valto gepresenteerd.

Aanleiding voor de nieuwe kledinglijn was de vervanging van de wedstrijdshirts voor een deel van de teams. Doordat de bestaande lijn niet meer geleverd kon worden in het oranje van Valto, werd er in samenwerking met korfbalshop.nl gezocht naar een nieuw model dat past bij de ambitie die de club wil uitstralen. Bij het zoeken naar een nieuwe kledinglijn is er in een nieuw ADIDAS-tenue ontworpen. Mede omdat Valto erg blij is met alle enthousiaste supporters tijdens de wedstrijden, is er ook een casual kledinglijn samengesteld voor de echte “Lierse Trots”.

Met hulp van vele oude en ook nieuwe sponsors heeft elk team nu een nieuwe outfit. In totaal zijn alle 34 teams voorzien van een nieuw tenue. Uniek voor Valto is dat met 43 sponsors alle teams nu gesponsord zijn.

Ook nieuw in de geschiedenis van Valto is dat elk clublid een rokje of broekje krijgt. De komende jaren blijft Valto te zien in het oude vertrouwde oranje. Zo is dus sinds dit weekend de gehele vereniging strak in pak.

CKV Valto nieuwe organisator NK Veldkorfbal 2019 & 2020!

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert DVO/Accountor in Bennekom voor de laatste keer het NK veldkorfbal. In 2019 en 2020 is CKV Valto De Lier de nieuwe organisator. Daarna wordt het stokje overgedragen aan Dalto/Klaverblad Verzekeringen te Driebergen. Zij zullen in ieder geval de editie van 2021 en 2022 organiseren, met een optie tot een 3e jaar, want in 2023 bestaat de vereniging 70 jaar.

Afgelopen zomerperiode is er een bid uitgeschreven en hierop hebben in eerste instantie 10 verenigingen belangstellend gereageerd. Uiteindelijk zijn er 3 verenigingen uitgekozen en daarbij kwamen er 2 kwalitatief sterk uit de bus en waar we de samenwerking mee aan gaan voor de komende jaren. Het KNKV, CKV Valto en Dalto/Klaverblad Verzekeringen zijn overeengekomen dat het NK Veldkorfbal de komende jaren respectievelijk in De Lier en Driebergen zal worden gehouden. Op dit grote evenement zullen de finales om het nationale titel in het veldkorfbal plaatsvinden voor de C-jeugd, B-jeugd, A-jeugd en de Ereklasse.

Henry van Meerten, directeur KNKV “We zijn blij dat we met CKV Valto en Dalto/Klaverblad Verzekeringen een samenwerking zijn overeengekomen. Na de succesvolle jaren in Bennekom zijn De Lier en Driebergen nu hét podium voor de slotdag van het (veld)korfbalseizoen. De kernwaarden van beide verenigingen sluiten aan bij die van het KNKV. Alsmede de speerpunten uit het Strategisch Plan 2018+. Onder andere staan zichtbaar trots, kwaliteit en samenwerken bij ons hoog in het vaandel.”

De voorzitter van CKV Valto Jan Jaap Elenbaas sluit zich aan bij deze woorden; “Het organiseren van een NK veldkorfbal past heel goed binnen de ambities van Valto. Het is een waardering voor alles wat we de afgelopen jaren als vereniging hebben gedaan en bereikt. Onze supportersvereniging, Otlav, heeft onze selectie en vereniging niet voor niets omgedoopt tot ‘Lierse Trots’. Wij zijn trots: trots op onze vereniging, maar ook op onze mooie sport. Dit dragen wij dan ook graag uit. Valto is een korfbalvereniging voor jong en oud. Iedereen is welkom. Op ons sportcomplex bruist het twaalf maanden per jaar van de energie en het plezier. Met de kennis en ervaring van diverse eindtoernooien, de leden, vrijwilligers en sponsors die Valto rijk is, gaan we er één groot feest van maken!”

Ook Ben Mansvelder , bestuurslid Dalto/Klaverblad Verzekeringen, is verheugd met de samenwerking; “Dat Dalto/Klaverblad Verzekeringen het NK Veldkorfbal toegewezen heeft gekregen van 2021 tot en met 2023 is de beloning voor de inzet van een ieder betrokken bij de vereniging. In de afgelopen jaren hebben we een stabiele basis neergezet met het uitbreiden van het sponsornetwerk, het vertrouwen van nieuwe hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen, een kwalitatief goede jeugdopleiding en last but not least de realisatie van de nieuwe accommodatie. Een accommodatie die het meer dan waard is om beslissingswedstrijden en eindtoernooien zoals het NK Veldkorfbal te huisvesten. De vereniging is enorm trots op hetgeen bereikt en kan niet wachten om het NK vanaf 2021 te huisvesten. Wat ons betreft komt korfbal thuis in Driebergen. We hebben als bidwinnende verenigingen al even contact gehad en ik geloof dat er nog wel wat kruisverbanden ontstaan waarin we de samenwerking met Valto op gaan zoeken en vice versa”.

Het KNKV kijkt er naar uit dat de verenigingen het evenement tot een succes zullen gaan maken. “Beide verenigingen hebben een grote schare aan vrijwilligers met relevante ervaring. Het is een dag die je als korfballiefhebber zeker niet mag missen. Het is dé afsluiting van het seizoen”, aldus Van Meerten.

Leon Klop nieuwe trainer/coach Valto 2

Leon Klop is aangetrokken als trainer/coach van Valto 2 voor het seizoen 2018-2019. Momenteel actief als speler binnen korfbalvereniging Twist (Vlaardingen), zal hij zijn spelersloopbaan beëindigen om een loopbaan als trainer/coach te volgen. Valto is erg blij met de komst van deze enthousiaste trainer.

De korfbalvereniging uit De Lier heeft een aantal kandidaten gesproken voor het vervullen van de functie van trainer/coach van Valto 2. Na een aantal gesprekken met Leon is er een klik ontstaan en ziet de club in Leon een waardig trainer naast Eric Geijtenbeek. Leon Klop (42), is woonachtig in Vlaardingen en in het dagelijks leven actief bij een aannemersbedrijf. Als trainer heeft hij meerdere jaren ervaring als jeugdtrainer van de A1. In zijn spelerscarrière heeft hij op het een na hoogste niveau van Nederland mogen korfballen.

Leon Klop geeft aan klaar te zijn voor volgend seizoen: “Ik zie in Valto een mooie, ambitieuze vereniging die graag een stapje hogerop wil doen. Daarom ben ik ook erg blij dat we voor komend jaar de samenwerking aangaan en ik als trainer/coach kan fungeren naast Eric (Geijtenbeek, red.)“.

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “De zoektocht naar een trainer/coach voor Valto 2 is langer geweest dan we gehoopt hadden, maar ook nu zien we weer dat geduld beloond wordt. Met Leon als aanvulling binnen de Technische Staf van de Valto selectie zijn we klaar voor volgend seizoen! Met de mooie resultaten die de selectie neerzet dit jaar en de staf die we voor volgend seizoen neer hebben kunnen zetten zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Valto 2 boekt dit seizoen uitstekende resultaten. Door het kampioenschap in de zaal komt het team volgend jaar uit in de reserve overgangsklasse. Komende zaterdag zal Valto 2 haar kampioenswedstrijd op het veld spelen en hoopt zij te promoveren naar de reserve eerste klasse.

Technische Staf Valto selectie seizoen 2018-2019

Met de komst van Leon Klop is de selectie voor seizoen 2018-2019 compleet, naast teammanager Martin Valstar en verzorger Danny van Dijk. Helaas zal specialiteitentrainer Chris van Staalduinen volgend jaar de staf verlaten. Chris heeft zich jarenlang in meerdere rollen ingezet binnen de Technische Staf en neemt komend jaar een jaar rust om zich te focussen op andere zaken dan korfbal.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Valto 2 is in de zaal gepromoveerd naar de Reserve Overgangsklasse en kan op 26 mei het kampioenschap op het veld binnen halen. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kunnen putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.

Versterkingen voor Valto selectie

In de voorbereiding op seizoen 2018-2019 kan CKV Valto met trots melden dat een tweetal oude bekenden ervoor hebben gekozen terug te keren binnen de selectie. Beide spelers hebben al eerder meerdere seizoenen in de selectieteams van de  Lierse club kunnen spelen en zijn als vrijwilliger altijd actief gebleven.

Thom Voskamp – HKV/Ons Eibernest
Enkele jaren geleden is Thom Voskamp bij HKV/Ons Eibernest de uitdaging aangegaan om op een hoger niveau te spelen. Komend seizoen maakt hij de overstap weer terug naar Valto. Bij de club uit Den Haag heeft hij de afgelopen jaren in het eerste team ervaring opgedaan in de Hoofdklasse en Overgangsklasse. Met deze ervaring en zijn enthousiasme is Thom een waardevolle toevoeging aan de Lierse selectie.

Lotte van Geest –  HKV/Ons Eibernest
Ook Lotte van Geest heeft eerder de stap gemaakt naar de selectie van HKV/Ons Eibernest. Ook zij heeft besloten terug te keren na haar avontuur bij de Haagse club en is een welkome versterking voor Valto in het nieuwe seizoen.  Na het wegvallen van een aantal dames komend jaar, is Valto blij dat Lotte ervoor heeft gekozen om terug te keren bij haar oude club.

Doorstroom van A-talent
Net als de afgelopen jaren zullen er ook dit jaar weer een aantal A-junioren de overstap maken van de A-selectie richting de senioren.

Eerder dit jaar tijdens de overgang van zaal- naar veldseizoen heeft Maaike Ridder deze stap al kunnen maken. Zij heeft vorig jaar en gedurende dit seizoen in verschillende invalbeurten laten zien dat zij goed mee kan draaien in de senioren-selectie en heeft nu dus definitief de overstap gemaakt naar de senioren.

Daarnaast komen volgend seizoen Rick van Dasler, Thijs Dijkstra, Simon Kok en Lisa van Wingerden over. Zij hebben enkele jaren in de A1 van Valto gespeeld op Overgangsklasseniveau, zowel op het veld als in de zaal. Alle spelers hebben de jeugdopleiding bij Valto doorlopen.

Bart Versteegen, Bestuurslid Technische Zaken, is tevreden met de aanvullingen op de selectie: “We zijn heel blij dat zowel Thom als Lotte na een Haags avontuur terugkomen om in De Lier te gaan korfballen. Met de doorstroom van talentvolle A-jeugd naar de senioren hebben we een mooi natuurlijk verloop. Iris en Sanne de Raadt stoppen met selectiekorfbal en Judith Goedendorp maakt de overstap naar hoofdklasser Avanti. Dit betreuren we en stelt ons voor de uitdaging de kwaliteit van de selectie op peil te houden, maar we gaan het nieuwe seizoen met vernieuwd vertrouwen tegemoet!

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de Overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Valto 2 is in de zaal gepromoveerd naar de Reserve Overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar de coaches uit kunnen putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.