Geslaagde AdFysio GigaKangoeroedag bij CKV Valto

Valto heeft vrijdag 12 april weer een geslaagde AdFysio GigaKangoeroedag georganiseerd. In het kader van de koningsspelen zijn 330 kleuters van de groepen 1 en 2 van de basisscholen in De Lier actief bezig geweest op het veld van Valto.

Als verrassing waren er twee minions aanwezig bij Valto. Alle kleuters werden daarom ook welkom geheten door de minions en een aantal enthousiaste danseressen. Hierna was er een feestelijke opening, waar een aantal liedjes van Kinderen voor Kinderen zijn gedanst en gezongen.

 

Nadat 330 kleuters fanatiek mee hadden gedanst, hebben zij de rest van de ochtend verschillende spelletjes gedaan. Zo was er onder andere een springkussen, konden de kinderen aapjes voeren en werd er zakdoekje gelegd.

 

Na afloop hebben alle kinderen een kaartje meegekregen waarmee zij een aantal keer mee mogen trainen bij de kangoeroes van Valto. Dit is de jongste groep kinderen die elke zaterdag om 10:00 traint. De kangoeroes maken spelenderwijs kennis met korfbal, maar spelen ook veel andere spelletjes. Vanaf zaterdag 11 mei hoopt Valto dan ook nieuwe kangoeroes te mogen verwelkomen.

 

Al met al kunnen CKV Valto en de basisscholen van De Lier terugkijken op een geslaagde AdFysio GigaKangoeroedag. Met dit evenement hoopt Valto te laten zien dat bewegen leuk en gezond is. Volgend jaar hoopt CKV Valto het evenement voor de zevende keer te organiseren.

Erna Fisher en Marcel Kortekaas nieuw trainer/coach duo Valto A1

Erna Fisher en Marcel Kortekaas zullen volgend seizoen de A1 van Valto onder hun hoede nemen. Valto is blij dat dit duo komend jaar de taak op zich gaat nemen om de A1 tot goede prestaties te leiden. Erna Fisher is een oude bekende van Valto en de huidige coach/trainer van de A-selectie van ODO Maasland. Marcel Kortekaas, verbonden aan de club als vrijwilliger en bekend met de club doordat zijn zoon er speelt, heeft nog niet eerder een rol als trainer/coach vervuld binnen het korfbal.

De korfbalvereniging uit De Lier heeft een aantal kandidaten gesproken voor het vervullen van de functie van trainer/coach van Valto A1. Na een aantal gesprekken met Erna en Marcel bleken alle partijen dezelfde ambities te hebben.

Erna Fisher is woonachtig in Den Haag en in het dagelijks leven onderwijsassistente op een ZMLK-school. Als coach/trainer heeft zij meerdere jaren ervaring van zowel juniorenselecties als seniorenteams. Erna zal zich komend jaar richten op de technische groei van het team en de spelers.

Erna Fisher over haar keuze om naar Valto te komen: “Dit is voor mij een nieuwe uitdaging en ik zie veel potentie in de juniorengroep van Valto. Ik zie het als een uitdaging om de jeugd klaar te stomen voor de selectie. Ik hoop dat we een mooie middenmoter kunnen worden en wie weet zit er nog meer in. Ik heb er heel veel zin in en hoop op een mooi seizoen, samen met Valto A1 en Marcel!”

 

 

 

Marcel Kortekaas is woonachtig in Maasland en in het dagelijks leven Manager Kwekerijen bij Looye kwekers. Marcel heeft jarenlang op het hoogste niveau gehandbald en zo ervaring opgedaan binnen de topsport. Binnen zijn nieuwe functie bij Valto A1 zal Marcel zich richten op het begeleiden van het team als coach ten behoeve van mentale fitheid en teambuilding.

Marcel Kortekaas over zijn nieuwe uitdaging als coach van Valto A1: “Niets is leuker dan mensen verder brengen in hun leven en als dat dan ook met sporten kan, is het helemaal leuk!”

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “Ik ben blij dat we in Erna een oude bekende van Valto terug hebben kunnen halen. Ook is het goed om te zien dat we zelfs enthousiasme aanwakkeren bij ouders van onze leden. Met Erna als eindverantwoordelijke voor de technische groei en Marcel die bij de A-selectie een topsportmentaliteit kan brengen, staat er komend seizoen wederom een mooi duo voor onze junioren.”

Valto A1 heeft zich in de zaal met een nieuw, jong team knap gehandhaafd in de Overgangsklasse A. Op het veld hebben zij het vele malen moeilijker en moeten ze de strijd nog aangaan met Vitesse (Ba) A1 en Meervogels/Fisica A1 om directe degradatie te voorkomen.

Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels al twee jaar Overgangsklasse op het veld en heeft in de zaal door kampioen te worden in de 1e klasse dezelfde stap kunnen maken. Valto 2 heeft in de zaal Reserve Overgangsklasse gespeeld maar is helaas gedegradeerd. Op het veld kunnen zij juist de stap maken naar de Reserve Overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kunnen putten en de juniorentalenten die al meerdere jaren ervaring op doen in de Overgangsklasse A.

Valto haalt kampioenschap binnen

CKV Valto is zaterdag kampioen geworden in de eerste klasse van het zaalkorfbal. Door met 22-31 te winnen van WKV Roda (Westzaan) is Valto niet meer in te halen door concurrent ZKV. Valto promoveert hiermee voor het eerst in de clubhistorie naar de overgangsklasse in de zaal.

Gedurende het seizoen liet Valto zien een stabiele ploeg te zijn die vaak veel scoorde. Rond de 30 doelpunten per wedstrijd was dan ook geen uitzondering. Tot aan 9 maart werd er zelfs geen enkele wedstrijd verloren. In een beladen wedstrijd wist Valto vorige week met 24-23 van Excelsior te winnen. Hiermee was de eerste stap naar het kampioenschap gezet.

De wedstrijd tegen Roda begon met een goed gevulde zaal. Valto was met een buslading supporters en verschillende auto’s met supporters afgereisd naar Koog aan de Zaan. Onder aanmoediging van ongeveer 150 supporters werd het eerste fluitsignaal gefloten.

De wedstrijd begon met wat foutjes van Valto. De spelers leken wat gespannen voor deze belangrijke wedstrijd. Roda kon daarom in het begin van de wedstrijd goed mee met Valto. Tot 5-5 werd er om en om gescoord en leek het een spannende wedstrijd te worden. Gelukkig wist Valto zich te herstellen en werd het eerste gat van vier punten geslagen. Met een stand van 8 – 13 werd er dan ook gefloten voor de rust.

De tweede helft ging Valto verder waar het gebleven was. Binnen tien seconden wist Frank de Rijcke een doelpunt te scoren. De thuisploeg gaf echter niet op en wist het verschil steeds tussen de vier en zes doelpunten te houden. De Valto-trein denderde door en Roda kreeg het verschil niet kleiner. De tweede helft liet Valto zien waarom zij de kampioen zijn. Met al te weinig problemen wist Valto een score van 22-31 neer te zetten. Hiermee is de promotie naar de overgangsklasse een feit.

Coach Eric Geijtenbeek is trots op zijn team: “Kampioen worden went nooit, het is altijd weer een overweldigend gevoel en wat gaaf dat het weer gelukt is. Voor het eerst in de geschiedenis promotie naar de Overgangsklasse in de zaal, een knappe prestatie van deze gasten. #Liersetrots was duidelijk zichtbaar, we werden massaal gesteund. Door het fantastische VakkieV waren we heer en meester in Koog aan de Zaan. TROTS!”

Valto speelt kampioenswedstrijd

Op zaterdag 23 maart speelt het vlaggenschip van CKV Valto haar kampioenswedstrijd in de eerste klasse. Na 12 wedstrijden gespeeld te hebben staat Valto 1 met maar één verloren wedstrijd op de eerste plaats. Met nog twee competitierondes te gaan kan Valto door van WKV Roda (Westzaan) te winnen of er tegen gelijk te spelen het kampioenschap en een promotie naar de overgangsklasse binnenslepen.

Vanaf het moment dat Valto op het veld uitkomt in de overgangsklasse, is het doel om ook in de zaal in de overgangsklasse uit te komen. Vorig jaar liet het team wisselvallig spel zien, waarmee het op een teleurstellende vierde plek eindigde. Dit jaar heeft het team laten zien gegroeid te zijn en overklast Valto regelmatig de tegenstander.

Met een gemiddelde van 28,7 doelpunten voor en maar 20,3 doelpunten tegen per wedstrijd lijkt het Valto voor de wind te gaan. Helaas verloor Valto op 9 maart haar wedstrijd tegen ZKV, waardoor de kampioenswedstrijd een week uitgesteld moest worden. In een zeer spannende wedstrijd tegen Excelsior, wist Valto echter de eerste positie te verstevigen door met 24-23 te winnen.

Op 23 maart mag Valto speelt Valto dan ook de kampioenswedstrijd. Coach Eric Geijtenbeek vertelt: “Successen moet je vieren! We hebben als groep veel stappen in onze ontwikkeling gezet. Een zelfkritische houding heeft ons daarbij geholpen, maar heeft hier en daar ook remmend gewerkt. Meer het positieve benadrukken en kleine succesjes vieren. Als we het kampioenschap binnenhalen dan kunnen even alle remmen los voor een knallend feestje!”

Voorzitter Technische Commissie Bart Versteegen sluit zich hierbij aan: “Als vereniging zijn we trots op de resultaten die Valto in de zaal laat zien. Met aantrekkelijk korfbal heeft Valto deze plek op de ranglijst verdiend. Na de wedstrijd tegen Roda hopen we de champagnefles te kunnen ontkurken. Op naar het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse in de zaal, waarna we vol gaan voor de benodigde punten voor handhaving in de hele sterke Overgangsklasse poule op het veld!” 

De kampioenswedstrijd wordt in Koog aan de Zaan gespeeld tegen Roda. De ploeg staat op dit moment op de zesde plek, op 13 punten achter Valto. Op 19 januari wist Valto in een doelpuntrijke wedstrijd met 33-29 de overwinning naar zich toe te trekken. Beide ploegen lijken dan ook aan elkaar gewaagd. Zaak voor Valto is dan ook om haar beste spel te laten zien en Roda strak te verdedigen.

De wedstrijd Roda – Valto zal op zaterdag 23 maart om 16:30 gespeeld worden in Topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan. Wij hopen dat een grote delegatie supporters afreist naar Koog aan de Zaan om ons vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen!

Eric Geijtenbeek en Leon Klop verlengen samenwerking met Valto

Eric Geijtenbeek en Leon Klop hebben besloten hun samenwerking met CKV Valto met nog een jaar te verlengen. Eric Geijtenbeek is momenteel coach van Valto 1 en Leon Klop van Valto 2. Zowel Valto als Eric en Leon zijn erg tevreden over deze samenwerking.

Eric Geijtenbeek, in het dagelijks leven eventmanager bij het KNKV, is dit jaar gestart als trainer/coach van Valto 1. Na eerder als hoofdtrainer van zowel HKV/Ons Eibernest, KVA, Tweemaal Zes en Sporting Delta gefungeerd te hebben, is Eric de uitdaging aangegaan om een jonge, enthousiaste selectie te laten presteren in de overgangsklasse en eerste klasse. Leon Klop, in het dagelijks leven werkzaam bij een timmerbedrijf is dit jaar gestart als trainer/coach van Valto 2. Voor Leon is dit de eerste seniorenploeg onder zijn hoede.

Op het veld kende Valto 1 een moeizame start en wist het vlaggenschip één wedstrijd te winnen. In de zaalperiode laat het team echter zien gegroeid te zijn en staat het bovenaan in de eerste klasse. De stappen die nu gemaakt worden bieden vertrouwen om de tweede helft van de veldcompetitie meer punten te pakken en voor behoud in de overgangsklasse te spelen. Valto 2 doet het op het veld in de eerste klasse erg goed en staat bovenaan samen met Swift(M). In de zaal hebben zij het in de reserve overgangsklasse vele malen zwaarder en staat Valto 2 in de degradatiezone.

Zowel Eric Geijtenbeek als Valto zien in hun samenwerking basis voor verdere groei. Bart Versteegen over de verlenging: “Ik ben heel tevreden dat we met Eric ook een hoofdtrainer voor het komende seizoen hebben gevonden. Eric is een coach die het team veel zelf laat leren en de resultaten hiervan zien we inmiddels goed terug in de zaal! We hebben er vertrouwen in dat we de lastige periode op het veld achter ons laten en ook daar de nodige resultaten gaan behalen.”

Eric Geijtenbeek over zijn verlenging: “Valto is een mooie en ondernemende vereniging. Met name de ambitie op sportief gebied past bij mij. Ik zie progressie in het team. De resultaten in de zaal spreken voor zich.”

Leon Klop en Valto zien ook voor Valto 2 nog genoeg ruimte om een stabiele ploeg te worden in de top van de 1e klasse. Bart Versteegen over het verlengen van Leon Klop: “Ik ben heel blij dat Leon nog een jaar bij ons blijft. De invloed die Leon heeft op de groep is zeer positief; hij weet er samen met de spelers een echt team van te maken. Ik heb vertrouwen in de groep, dat ze nog verder kunnen groeien en dat ook de sportieve resultaten zullen komen, dit of komend jaar.”

Leon Klop over de verlenging met Valto: ”Deze ploeg heeft nog een enorm groeipotentieel en ik ben heel blij dat ik ook volgend jaar met de staf en de groep die groei kan gaan ontdekken.”

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse op het veld en probeert dezelfde stap te maken in de zaal. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.

Foto’s: Studio Lien

Luuk Jansen/Nikki Koster en Valto niet verder na dit seizoen

Aan het einde van dit seizoen vertrekken Luuk Jansen en Nikki Koster bij CKV Valto. Na twee seizoenen als trainer/coaches de leiding te hebben gehad bij Valto A1 kiezen zij ervoor zaken buiten het korfballen meer prioriteit te geven.

Luuk Jansen en Nikki Koster zijn twee jaar geleden gestart bij Valto om als duo Valto A1 te begeleiden in de Overgangsklasse. In twee jaar waarin veel spelers over zijn gegaan naar de senioren en waarin junioren veelvuldig aansluiten bij de selectie doen zij het niet onverdienstelijk. De klik met Valto is altijd goed geweest maar inmiddels hebben andere zaken prioriteit boven het korfbal gekregen. Zowel Jansen als Koster zitten middenin of beginnen aan een opleiding naast hun fulltimebaan. Zij hebben aangegeven dit niet meer te kunnen combineren met het actief trainen geven en coachen bij een club. De keuze van Luuk en Nikki viel tegelijkertijd met de keuze van de TC van Valto om op zoek te gaan naar een nieuwe trainersstaf voor Valto A1.

We hebben met plezier de afgelopen jaren trainen geven bij Valto, maar vanwege werk/opleiding lukt het ons volgend jaar niet om actief te zijn in het trainerschap. We wensen Valto alle succes in de toekomst.“, aldus Luuk Jansen en Nikki Koster.

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “We zijn erg blij met Luuk en Nikki in de afgelopen twee jaar bij Valto. Desondanks hebben we binnen de TC de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe trainersstaf. Met de boodschap van Luuk en Nikki vielen dingen op het juiste moment op zijn plaats.

Voor komend seizoen zal de TC in samenspraak met het bestuur opnieuw de trainersstaf van de A1 in gaan vullen. De huidige A1 speelt op het moment Overgangsklasse op het veld en in de zaal. Geïnteresseerden voor de functie trainer/coach Valto A1 kunnen deze interesse kenbaar maken door contact op te nemen met Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden.

Gehele korfbalvereniging Valto in nieuw clubtenue

Korfbalvereniging Valto is een ambitieuze vereniging die al veel mijlpalen heeft gehaald. Zo komt het vlaggenschip op het veld uit in de overgangsklasse en hebben we onlangs het ledenaantal tot boven de 400 zien stijgen. Dit weekend is hier een nieuwe mijlpaal aan toegevoegd: heel de vereniging heeft een nieuw ADIDAS clubtenue ontvangen. De nieuwe kledinglijn is op de jaarlijkse all day Valto gepresenteerd.

Aanleiding voor de nieuwe kledinglijn was de vervanging van de wedstrijdshirts voor een deel van de teams. Doordat de bestaande lijn niet meer geleverd kon worden in het oranje van Valto, werd er in samenwerking met korfbalshop.nl gezocht naar een nieuw model dat past bij de ambitie die de club wil uitstralen. Bij het zoeken naar een nieuwe kledinglijn is er in een nieuw ADIDAS-tenue ontworpen. Mede omdat Valto erg blij is met alle enthousiaste supporters tijdens de wedstrijden, is er ook een casual kledinglijn samengesteld voor de echte “Lierse Trots”.

Met hulp van vele oude en ook nieuwe sponsors heeft elk team nu een nieuwe outfit. In totaal zijn alle 34 teams voorzien van een nieuw tenue. Uniek voor Valto is dat met 43 sponsors alle teams nu gesponsord zijn.

Ook nieuw in de geschiedenis van Valto is dat elk clublid een rokje of broekje krijgt. De komende jaren blijft Valto te zien in het oude vertrouwde oranje. Zo is dus sinds dit weekend de gehele vereniging strak in pak.

CKV Valto nieuwe organisator NK Veldkorfbal 2019 & 2020!

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert DVO/Accountor in Bennekom voor de laatste keer het NK veldkorfbal. In 2019 en 2020 is CKV Valto De Lier de nieuwe organisator. Daarna wordt het stokje overgedragen aan Dalto/Klaverblad Verzekeringen te Driebergen. Zij zullen in ieder geval de editie van 2021 en 2022 organiseren, met een optie tot een 3e jaar, want in 2023 bestaat de vereniging 70 jaar.

Afgelopen zomerperiode is er een bid uitgeschreven en hierop hebben in eerste instantie 10 verenigingen belangstellend gereageerd. Uiteindelijk zijn er 3 verenigingen uitgekozen en daarbij kwamen er 2 kwalitatief sterk uit de bus en waar we de samenwerking mee aan gaan voor de komende jaren. Het KNKV, CKV Valto en Dalto/Klaverblad Verzekeringen zijn overeengekomen dat het NK Veldkorfbal de komende jaren respectievelijk in De Lier en Driebergen zal worden gehouden. Op dit grote evenement zullen de finales om het nationale titel in het veldkorfbal plaatsvinden voor de C-jeugd, B-jeugd, A-jeugd en de Ereklasse.

Henry van Meerten, directeur KNKV “We zijn blij dat we met CKV Valto en Dalto/Klaverblad Verzekeringen een samenwerking zijn overeengekomen. Na de succesvolle jaren in Bennekom zijn De Lier en Driebergen nu hét podium voor de slotdag van het (veld)korfbalseizoen. De kernwaarden van beide verenigingen sluiten aan bij die van het KNKV. Alsmede de speerpunten uit het Strategisch Plan 2018+. Onder andere staan zichtbaar trots, kwaliteit en samenwerken bij ons hoog in het vaandel.”

De voorzitter van CKV Valto Jan Jaap Elenbaas sluit zich aan bij deze woorden; “Het organiseren van een NK veldkorfbal past heel goed binnen de ambities van Valto. Het is een waardering voor alles wat we de afgelopen jaren als vereniging hebben gedaan en bereikt. Onze supportersvereniging, Otlav, heeft onze selectie en vereniging niet voor niets omgedoopt tot ‘Lierse Trots’. Wij zijn trots: trots op onze vereniging, maar ook op onze mooie sport. Dit dragen wij dan ook graag uit. Valto is een korfbalvereniging voor jong en oud. Iedereen is welkom. Op ons sportcomplex bruist het twaalf maanden per jaar van de energie en het plezier. Met de kennis en ervaring van diverse eindtoernooien, de leden, vrijwilligers en sponsors die Valto rijk is, gaan we er één groot feest van maken!”

Ook Ben Mansvelder , bestuurslid Dalto/Klaverblad Verzekeringen, is verheugd met de samenwerking; “Dat Dalto/Klaverblad Verzekeringen het NK Veldkorfbal toegewezen heeft gekregen van 2021 tot en met 2023 is de beloning voor de inzet van een ieder betrokken bij de vereniging. In de afgelopen jaren hebben we een stabiele basis neergezet met het uitbreiden van het sponsornetwerk, het vertrouwen van nieuwe hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen, een kwalitatief goede jeugdopleiding en last but not least de realisatie van de nieuwe accommodatie. Een accommodatie die het meer dan waard is om beslissingswedstrijden en eindtoernooien zoals het NK Veldkorfbal te huisvesten. De vereniging is enorm trots op hetgeen bereikt en kan niet wachten om het NK vanaf 2021 te huisvesten. Wat ons betreft komt korfbal thuis in Driebergen. We hebben als bidwinnende verenigingen al even contact gehad en ik geloof dat er nog wel wat kruisverbanden ontstaan waarin we de samenwerking met Valto op gaan zoeken en vice versa”.

Het KNKV kijkt er naar uit dat de verenigingen het evenement tot een succes zullen gaan maken. “Beide verenigingen hebben een grote schare aan vrijwilligers met relevante ervaring. Het is een dag die je als korfballiefhebber zeker niet mag missen. Het is dé afsluiting van het seizoen”, aldus Van Meerten.

Leon Klop nieuwe trainer/coach Valto 2

Leon Klop is aangetrokken als trainer/coach van Valto 2 voor het seizoen 2018-2019. Momenteel actief als speler binnen korfbalvereniging Twist (Vlaardingen), zal hij zijn spelersloopbaan beëindigen om een loopbaan als trainer/coach te volgen. Valto is erg blij met de komst van deze enthousiaste trainer.

De korfbalvereniging uit De Lier heeft een aantal kandidaten gesproken voor het vervullen van de functie van trainer/coach van Valto 2. Na een aantal gesprekken met Leon is er een klik ontstaan en ziet de club in Leon een waardig trainer naast Eric Geijtenbeek. Leon Klop (42), is woonachtig in Vlaardingen en in het dagelijks leven actief bij een aannemersbedrijf. Als trainer heeft hij meerdere jaren ervaring als jeugdtrainer van de A1. In zijn spelerscarrière heeft hij op het een na hoogste niveau van Nederland mogen korfballen.

Leon Klop geeft aan klaar te zijn voor volgend seizoen: “Ik zie in Valto een mooie, ambitieuze vereniging die graag een stapje hogerop wil doen. Daarom ben ik ook erg blij dat we voor komend jaar de samenwerking aangaan en ik als trainer/coach kan fungeren naast Eric (Geijtenbeek, red.)“.

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “De zoektocht naar een trainer/coach voor Valto 2 is langer geweest dan we gehoopt hadden, maar ook nu zien we weer dat geduld beloond wordt. Met Leon als aanvulling binnen de Technische Staf van de Valto selectie zijn we klaar voor volgend seizoen! Met de mooie resultaten die de selectie neerzet dit jaar en de staf die we voor volgend seizoen neer hebben kunnen zetten zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Valto 2 boekt dit seizoen uitstekende resultaten. Door het kampioenschap in de zaal komt het team volgend jaar uit in de reserve overgangsklasse. Komende zaterdag zal Valto 2 haar kampioenswedstrijd op het veld spelen en hoopt zij te promoveren naar de reserve eerste klasse.

Technische Staf Valto selectie seizoen 2018-2019

Met de komst van Leon Klop is de selectie voor seizoen 2018-2019 compleet, naast teammanager Martin Valstar en verzorger Danny van Dijk. Helaas zal specialiteitentrainer Chris van Staalduinen volgend jaar de staf verlaten. Chris heeft zich jarenlang in meerdere rollen ingezet binnen de Technische Staf en neemt komend jaar een jaar rust om zich te focussen op andere zaken dan korfbal.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Valto 2 is in de zaal gepromoveerd naar de Reserve Overgangsklasse en kan op 26 mei het kampioenschap op het veld binnen halen. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kunnen putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.

Versterkingen voor Valto selectie

In de voorbereiding op seizoen 2018-2019 kan CKV Valto met trots melden dat een tweetal oude bekenden ervoor hebben gekozen terug te keren binnen de selectie. Beide spelers hebben al eerder meerdere seizoenen in de selectieteams van de  Lierse club kunnen spelen en zijn als vrijwilliger altijd actief gebleven.

Thom Voskamp – HKV/Ons Eibernest
Enkele jaren geleden is Thom Voskamp bij HKV/Ons Eibernest de uitdaging aangegaan om op een hoger niveau te spelen. Komend seizoen maakt hij de overstap weer terug naar Valto. Bij de club uit Den Haag heeft hij de afgelopen jaren in het eerste team ervaring opgedaan in de Hoofdklasse en Overgangsklasse. Met deze ervaring en zijn enthousiasme is Thom een waardevolle toevoeging aan de Lierse selectie.

Lotte van Geest –  HKV/Ons Eibernest
Ook Lotte van Geest heeft eerder de stap gemaakt naar de selectie van HKV/Ons Eibernest. Ook zij heeft besloten terug te keren na haar avontuur bij de Haagse club en is een welkome versterking voor Valto in het nieuwe seizoen.  Na het wegvallen van een aantal dames komend jaar, is Valto blij dat Lotte ervoor heeft gekozen om terug te keren bij haar oude club.

Doorstroom van A-talent
Net als de afgelopen jaren zullen er ook dit jaar weer een aantal A-junioren de overstap maken van de A-selectie richting de senioren.

Eerder dit jaar tijdens de overgang van zaal- naar veldseizoen heeft Maaike Ridder deze stap al kunnen maken. Zij heeft vorig jaar en gedurende dit seizoen in verschillende invalbeurten laten zien dat zij goed mee kan draaien in de senioren-selectie en heeft nu dus definitief de overstap gemaakt naar de senioren.

Daarnaast komen volgend seizoen Rick van Dasler, Thijs Dijkstra, Simon Kok en Lisa van Wingerden over. Zij hebben enkele jaren in de A1 van Valto gespeeld op Overgangsklasseniveau, zowel op het veld als in de zaal. Alle spelers hebben de jeugdopleiding bij Valto doorlopen.

Bart Versteegen, Bestuurslid Technische Zaken, is tevreden met de aanvullingen op de selectie: “We zijn heel blij dat zowel Thom als Lotte na een Haags avontuur terugkomen om in De Lier te gaan korfballen. Met de doorstroom van talentvolle A-jeugd naar de senioren hebben we een mooi natuurlijk verloop. Iris en Sanne de Raadt stoppen met selectiekorfbal en Judith Goedendorp maakt de overstap naar hoofdklasser Avanti. Dit betreuren we en stelt ons voor de uitdaging de kwaliteit van de selectie op peil te houden, maar we gaan het nieuwe seizoen met vernieuwd vertrouwen tegemoet!

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de Overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Valto 2 is in de zaal gepromoveerd naar de Reserve Overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar de coaches uit kunnen putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.

Geslaagde AdFysio Gigakangoeroedag bij CKV Valto

Valto heeft vrijdag 20 april weer een geslaagde AdFysio GigaKangoeroedag georganiseerd. In het kader van de koningsspelen zijn 370 kleuters van de groepen 1 en 2 van de basisscholen in De Lier actief bezig geweest op het veld van Valto.

Het thema van de dag was ridders en prinsessen. Alle kleuters werden welkom geheten door een aantal prinsessen en ridders te (stok)paard). Hierna was er een feestelijke opening, waar een aantal liedjes van Kinderen voor kinderen zijn gedanst.

Nadat 370 kleuters enthousiast mee hadden gedanst, hebben zij de rest van de ochtend verschillende spelletjes gedaan. Zo was er onder andere een springkussen, konden de kinderen aapjes voeren en werd er zakdoekje gelegd.

Al met al kunnen CKV Valto en de basisscholen van De Lier terugkijken op een geslaagde AdFysio GigaKangoeroedag. Met dit evenement hoopt Valto te laten zien dat bewegen leuk en gezond is. Volgend jaar hoopt CKV Valto het evenement voor de zesde keer te organiseren.

Nieuwe editie WK 2tegen2

CKV Valto organiseert op woensdag 23 mei 2018 de derde editie van het Westlands Kampioenschap 2 tegen 2 korfbal voor alle A, B en C jeugd uit het Westland. Na twee geslaagde edities breiden we stapje voor stapje uit, dit jaar mag ook CKC Maassluis deelnemen aan het spectaculaire evenement.

– SPELUITLEG – 
Per koppel is één jongen en één meisje verplicht. Je gaat dus samen met je partner strijden tegen een ander koppel. Om het uitdagend te maken hebben we de regels van vorig jaar verbeterd, natuurlijk kun je nog steeds een driepunter scoren vanaf je eigen korf en zijn doelpunten vanaf de achterkant twee punten waard!

De inloop van het evenement start om 18:00 uur. Om 18:30 uur zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden en om ongeveer 21:30 uur is het evenement afgelopen.

– AANMELDEN & INFORMATIE –
Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op: www.wk2tegen2.nl

Haal jij dit jaar de finale met je partner? Let op: er mogen maximaal 10 teams deelnemen per categorie (C-poule / A&B-poule), VOL = VOL!!!

Vacature trainer/coach Valto 2 

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2018/2019 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Dit selectieteam heeft zojuist in de zaal de stap gemaakt naar de Reserve Overgangsklasse en is op het veld in de race om te promoveren naar de 1e klasse.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach (hierna: trainer). De trainer heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een (jeugd)team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. Coaching vindt plaats zowel op groepsniveau alsook op individueel niveau.

De trainer werkt samen met nieuwe hoofdtrainer Eric Geijtenbeek aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben opgesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren vanuit veel schijven continu aanvallende dreiging. Dezelfde speelstijl hanteren de verschillende jeugdteams, waardoor overkomende jeugd met gemak aan kan sluiten op de speelstijl van de (senioren)selectie.

De trainer zal gedurende zijn tijd bij Valto nauw samenwerken met de voorzitter TC. Ook zullen formele voortgangsgesprekken onderdeel zijn van de functie.

Team
Het huidige Valto 2 heeft door op 10 maart kampioen te worden, zojuist de stap gemaakt naar de Reserve Overgangsklasse. Op het veld strijdt het team om kampioen te worden en daarmee promotie naar de 1e klasse te bewerkstelligen. Komend seizoen wordt de Valto-selectie met meerdere heren en dames versterkt, waardoor de selectie over de breedte beschikt over kwalitatief goede spelers.

Valto 1 komt op dit moment in de zaal uit in de 1e klasse en is vorig jaar op het veld gepromoveerd naar de overgangsklasse.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft als missie om dé sportvereniging van het Westland te worden en dat doen we door ons beleid af te stemmen op de 5 G’s van Valto:

 • Goed
 • Gezellig
 • Gaaf
 • Groen
 • Gezond

De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Ambitie
Valto heeft de ambitie om het seizoen 2021/2022 met haar selectie af te sluiten in de top Overgangsklasse. Valto verlangt van haar trainersstaf een proactieve en adviserende houding hoe de trainer de ploeg én de club meeneemt richting haar doelstelling. 

Valto staf
De staf van de Valto selectie bestaat uit de Hoofdtrainer/Coach Valto selectie, Trainer/Coach Valto 2, eventuele Specialiteitentrainers en video analist (vacature). Hiernaast bestaat de staf uit een teammanager en een verzorger, .

Daarnaast start Valto vanaf dit seizoen met het opzetten van haar technisch kader, waarin meerdere disciplines samenkomen om de Valto selecties te begeleiden en de doelstellingen voor 2021/2022 te behalen.

Het technisch kader bij Valto bestaat uit de Technische Staf van Valto, begeleidende fysiotherapeut, voorzitter Technische Commissie en trainers/coaches Valto. Trainer/ Coach zijn of worden bij Valto betekent dan ook meer dan alleen spelers beter maken, we maken samen de gehele vereniging sterker.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar doelen om de G van goed in te vullen. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals Adfysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto Selectie

 • 90 minuten trainingstijd (hele sporthal) voor de combinatie van Valto 1 en 2 op dinsdagavond (veld 90 – 120 minuten)
 • 90 minuten trainingstijd (halve sporthal per team) op donderdagavond (veld 90- 120 minuten)
 • Thuiswedstrijden in sporthal Vreeloo in De Lier, bij voorkeur in combinatie met de thuiswedstrijden van Valto 1
 • Uitzending wedstrijden via Livestream (Valto 1 – PKC 1: goo.gl/9w9cqi)
 • Samenvattingen op regionale televisie
 • Persberichten bij belangrijke resultaten
 • Video analyse systeem voor het analyseren en bekijken van wedstrijd video’s
 • Gebruik van vergaderkamer voor teambespreking en wedstrijdanalyses (mogelijkheid tot 2x per week)

Samenwerking met partner Adfysio

 • Fysiotherapiebegeleiding door Adfysio in De Lier
 • Hotline voor ernstige blessures (24/7)
 • Dagelijks inloopspreekuur voor Valto sporters
 • Per speler één uur per week conditie en krachttraining volgens persoonlijk schema bij AdFysio in De Lier (verplicht voor selectiespelers)
 • Contact tussen staf en fysiotherapeut over status van blessures
 • Enkele keren per jaar overleg met staf en fysiotherapeut (proactief sterker maken van spelers)

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook beginnende trainers /coaches die als speler op (hoog) niveau hebben geacteerd worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar vztc@ckv-valto.nl, Voorzitter TC Bart.

 

Eric Geijtenbeek nieuwe trainer/coach Valto 1

PERSBERICHT | Het bestuur van CKV Valto is verheugd te kunnen melden dat er een nieuwe hoofdtrainer/coach voor de Valto selectie is gevonden. Eric Geijtenbeek is aangetrokken als hoofdtrainer en coach voor het seizoen 2018-2019. Eric verruilt Sporting Delta 1, wat momenteel uitkomt in de Hoofdklasse, voor de Lierse formatie.

De korfbalvereniging uit De Lier heeft een aantal kandidaten gesproken voor het vervullen van de functie van hoofdtrainer/coach van de Valto selectie. De hoofdtrainer zal verantwoordelijk zijn voor de gehele selectie, maar zal als coach Valto 1 onder zijn hoede nemen. De vereniging is op zoek gegaan naar een partner waarmee het de sportieve ambities kan vervullen. Deze partner is gevonden in Eric Geijtenbeek (46), woonachtig in Schalkwijk en eerder uitkomend als hoofdtrainer van HKV/Ons Eibernest, KVA en Tweemaal Zes. In het dagelijks leven is Eric Geijtenbeek evenementmanager bij de Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond (KNKV). Kortom, een man met een passie voor korfbal.

“De club Valto sprak mij enorm aan, een ambitieuze club met een jonge en talentvolle selectie die ik graag een stap verder wil brengen in hun ontwikkeling. Samen gaan we verder bouwen aan de Lierse Trots!”, aldus Eric Geijtenbeek.

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “Een aantal jaren geleden is het Focus traject bij Valto ingezet, naar aanleiding daarvan zijn er 5 G’s opgesteld. Een van die vijf is de G van Goed en met Eric als nieuwe hoofdtrainer/coach ben ik ervan overtuigd dat we binnen het technisch kader de sportieve ambities van Valto kunnen realiseren. Ik ben dan ook blij dat we in Eric de partner hebben gevonden waar we naar op zoek waren.” .

Nu Valto haar nieuwe hoofdtrainer/coach heeft aangetrokken worden de gesprekken voor het aantrekken van een nieuwe trainer/coach voor Valto 2 geïntensiveerd. Met het aantrekken van een ervaren, ambitieuze trainer voor Valto 1, hoopt Valto binnenkort ook een nieuwe coach/trainer voor Valto 2 te mogen verwelkomen.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Valto 2 heeft alle kansen om in de zaal te promoveren naar de Reserve Overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kunnen putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.

Marrien Ekelmans stopt als trainer/coach Valto 1

PERSBERICHT | Aan het einde van dit seizoen vertrekt Marrien Ekelmans bij CKV Valto. Daarmee komt er na twee seizoenen een einde aan de samenwerking met CKV Valto, waarin hij trainer/coach was van het eerste team. Ekelmans verruilt het eerste team van Valto voor Avanti/Flexcom, wat momenteel uitkomt in de Korfbal League.

De korfbalvereniging uit De Lier is onder leiding van Ekelmans op het veld gepromoveerd van de eerste klasse naar de overgangsklasse en handhaaft zich daar halverwege de competitie op een prima vijfde plaats. In de zaal draait Valto momenteel mee in de top van de eerste klasse en heeft het dit seizoen haar titel in de Haagse Korfbaldagen geprolongeerd. In de Zuid-Holland Korfbal Cup staat de ploeg binnenkort in de halve finale van het toernooi.

“Ik heb met heel veel plezier bij Valto gewerkt. De inzet en het enthousiasme binnen de club is geweldig. Ik voelde mij dan ook na dag één al helemaal thuis. Valto maakt als club een mooie ontwikkeling door. We hebben mooie successen beleefd met elkaar en ik weet zeker dat er met deze selectie nog meer successen zullen gaan volgen.”, aldus Marrien Ekelmans

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “Marrien heeft net als Valto ambities en we begrijpen dan ook dat hij de kans om bij een topclub als Avanti/Flexcom aan de slag te gaan niet laat schieten. We hopen dat hij ook daar succes heeft en danken hem voor alles wat hij voor Valto heeft gedaan en de successen die samen met de groep en staf behaald zijn.”.

Met het vertrek van Ekelmans is Valto op zoek naar een nieuwe trainer/coach die met zijn of haar kwaliteiten de ambities die de club heeft verder kan waarmaken. De club hoopt daarmee de staf, bestaande uit assistent-coach, teammanager en verzorger, weer compleet te maken.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.

Luuk Jansen en Nikki Koster nieuw trainers-/coaches-duo Valto A1

Het bestuur van Valto is verheugd te kunnen melden dat Luuk Jansen en Nikki Koster komend seizoen het nieuwe trainers-/coaches-duo worden van Valto A1. Luuk en Nikki volgen Michael Dissel op, waar afscheid van genomen wordt na een mooie 2e plek in de zaal en de huidige 3e plek op het veld in de Overgangsklasse.

Luuk en Nikki trainen en coachen op dit moment Excelsior A1 en maken de overstap van de Delftse club naar De Lier, waar zij samen met de TC gaan werken aan de toekomst van de A-jeugd. Met meerdere jaren ervaring in het coachen van jeugdteams bij zowel Fortuna, Excelsior en DES zien we in Luuk & Nikki een stabiel en krachtig duo om de A1 een volgende impuls te kunnen geven.

Luuk en Nikki zijn enthousiast over hun overstap: “We hebben veel zin om aan de slag te gaan met deze talentvolle groep. Tijdens de gesprekken voelden we ons erg welkom en prettig bij Valto. We kijken uit naar een leuk en succesvol seizoen!”

Ook de TC van Valto is enthousiast. “Met Luuk & Nikki halen we twee coaches in huis met een sterke achtergrond in het begeleiden van mensen én teams. We zijn dan ook erg blij dat ze de staf voor de A jeugd komen versterken.”, aldus Bart Versteegen.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en profileert zich als de leukste vereniging van het Westland. Valto A1 werd dit seizoen 2e in de Overgangsklasse A en heeft nog volop kansen zich verder te ontwikkelen. De mogelijkheden voor Valto zijn nog lang niet uitgeput.


Bart Versteegen, lid technische commissie

bart.versteegen@ckv-valto.nl / 06-21297 535