Richard van Weert wordt de nieuwe trainer/coach van Valto 2

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat zij in Richard van Weert de nieuwe trainer/coach voor het tweede team heeft gevonden.

Na zijn actieve korfbalcarrière is Van Weert als trainer/coach actief geweest bij achtereenvolgens ONDO uit ‘s-Gravenzande, CKC Maassluis en DES uit Delft. Hij heeft zowel tweede teams als eerste teams gecoacht en promoveerde in 2018 met Maassluis 1 naar de eerste klasse, zowel in de zaal als op het veld. In het dagelijks leven is hij als accountmanager werkzaam in de groente- en fruitsector.

In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het tweede team, waarbij hij samen met de trainer/coach van Valto 1 (Mark Tissink) zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Beide teams komen uit in de (reserve) overgangsklasse. In lijn met de ambities van de club kan er vervolgens weer aan een nieuwe stap worden gewerkt.

Richard van Weert over de stap naar Valto: “Valto is een vereniging die bruist van de ambitie en waar ik graag deel vanuit wil maken. Een goede, sterke selectie die bestaat uit ervaren spelers en jeugd die graag een stap vooruit wil maken. In samenwerking met Mark Tissink gaat dat zeker lukken. Ik heb er veel zin in.”.

Na verschillende gesprekken tussen Richard en de technische commissie, hoofdtrainer en spelers hebben we een goed gevoel overgehouden en denken we in hem de juiste man op de juiste plek te hebben gevonden. We verwachten met Mark Tissink en Richard van Weert een mooi duo te hebben, om de volgende stap met de selectie van Valto te maken.”, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden.
Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Internationaal scheidsrechter Rick Voskamp wederom IKF Referee Level II

Korfbalscheidsrechter Rick Voskamp is door het KNKV wederom genomineerd voor de IKF Referee List 2021. Dit betekent dat hij ook komend seizoen als internationaal scheidsrechter mag acteren. Hij zal in actie kunnen komen op diverse internationale toernooien, zoals bijvoorbeeld de Europese- en Wereldkampioenschappen korfbal. De kans dat hij daar mag fluiten is groot, aangezien door de huidige coronamaatregelen er geen internationale toernooien zijn geweest dit seizoen. Deze schuiven om, zodat er in 2021/2022 meer evenementen zijn dan normaal.

Rick Voskamp is als scheidsrechter actief in de Korfbal League, de Eredivisie van het korfbal. Hij vormt hier sinds vorig seizoen een koppel samen met Marco van der Lucht, waarbij beide heren als volwaardige scheidsrechter opereren en de assistent-scheidsrechter tot het verleden behoort.

Rick Voskamp over zijn hernieuwde nominatie als IKF-scheidsrechter: “Het is een raar (korfbal)jaar geweest. Afgelopen oktober zou ik naar Wroclaw (Polen) gaan voor het Europees kampioenschap, dat ging helaas niet door. De competitie is dit jaar gelukkig wel van start gegaan en het is voor een ieder te hopen dat alles snel weer ‘normaal’ is.”.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Vorig jaar promotie naar internationaal scheidsrechter en dit jaar een verlenging van die waardering, ook weer level II. Ik hoop dat er voor komend seizoen meer toernooien kunnen worden gehouden, zodat Rick zijn kwaliteiten kan laten zien aan het internationale korfbalpubliek. Vanuit de Lierse Trots wensen we hem daarbij veel succes!”.

In het seizoen 2018/2019 werd Voskamp, met zijn voormalig assistent Alex den Hartog, door de coaches en spelers uit de Korfbal League verkozen tot ‘scheidsrechter van het jaar’. Hierdoor won hij de Erima Referee Award. Hij floot eerder in zijn carrière onder andere de hoofdklassefinale en de finale van het Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2019.

Vandaag fluit Rick Voskamp de Korfbal League wedstrijd tussen LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk en KZ/Thermo4U uit Koog aan de Zaan. In Friesland strijden de nummers 2 en 3 uit poule A tegen elkaar, beide ploegen zijn kandidaat voor de play-offs in maart en april. De wedstrijd start om 15:30 uur en is live te zien via Eyecons.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Foto: Gertrude de Vries

Valto 2 zoekt trainer/coach

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Het team speelt in de zaal en op het veld reserve overgangsklasse. Dit sluit goed aan bij het niveau van Valto 1, dat in beide competities overgangsklasse speelt.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt samen met hoofdtrainer Mark Tissink aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto 2 speelt zowel op het veld als in de zaal reserve overgangsklasse. De selectie is een relatief jonge en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit. Ook verwachten we dat er de komende seizoenen nieuwe talenten vanuit de jeugd doorstromen naar de selectie.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto-selectie bestaat uit de hoofdtrainer/-coach van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een videoanalist, verzorgers en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Vanuit KorfbalFit wordt een persoonlijk onlineprogramma aangeboden om de spelers fit te houden.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

 • 90 minuten trainingstijd (hele sporthal) voor de combinatie van Valto 1 en 2 op dinsdagavond (veld 90 – 120 minuten).
 • 90 minuten trainingstijd (halve sporthal per team) op donderdagavond (veld 90- 120 minuten).
 • Thuiswedstrijden in sporthal Vreeloo in De Lier, bij voorkeur in combinatie met de thuiswedstrijden van Valto 1 (samen met trainer/coach Valto 1).
 • Uitzending wedstrijden via Livestream (valto.tv/voorbeeld).
 • Videoanalysesysteem voor het analyseren en bekijken van wedstrijdvideo’s.
 • Gebruik van vergaderkamer voor teambespreking en wedstrijdanalyses (mogelijkheid tot 2x per week).

Samenwerking met partner AdFysio

 • Fysiotherapiebegeleiding door AdFysio in De Lier.
 • Hotline voor ernstige blessures (24/7).
 • Dagelijks inloopspreekuur voor Valto sporters.
 • Per speler één uur per week conditie- en krachttraining volgens persoonlijk schema bij AdFysio in De Lier (verplicht voor selectiespelers).
 • Contact tussen staf en fysiotherapeut over status van blessures.
 • Enkele keren per jaar overleg met staf en fysiotherapeut (proactief sterker maken van spelers).
 • Mentale begeleiding en training, een aantal sessies per seizoen.

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainers/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Mieke van Leeuwen

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

 • 60 minuten trainingstijd (hele sporthal) voor de combinatie van Valto A1 en A2 op dinsdagavond (op het veld 60 – 90 minuten, in zaal kan het voorkomen dat deze gezamenlijke trainingsavond op maandag is).
 • 60 minuten trainingstijd (halve sporthal per team) op donderdagavond (veld 60- 90 minuten).
 • Videoanalysesysteem voor het analyseren en bekijken van wedstrijdvideo’s.
 • Gebruik van vergaderkamer voor teambespreking en wedstrijdanalyses (mogelijkheid tot 2x per week).

Samenwerking met partner AdFysio

 • Fysiotherapiebegeleiding door AdFysio in De Lier.
 • Dagelijks inloopspreekuur voor Valto sporters.
 • Per speler één uur per week conditie- en krachttraining volgens persoonlijk schema bij AdFysio in De Lier.
 • Contact tussen staf en fysiotherapeut over status van blessures.
 • Enkele keren per jaar overleg met staf en fysiotherapeut (proactief sterker maken van spelers).
 • Mentale begeleiding en training (voornemen vanaf seizoen 2021/2022).

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto

Mark Tissink en Valto verlengen samenwerking

Hoofdtrainer Mark Tissink is ook volgend seizoen trainer/coach van de selectie van de Lierse korfbalvereniging Valto. Beide partijen zijn erg tevreden over de samenwerking tot nu toe en zien voor komend seizoen meer dan voldoende perspectief om met elkaar door te gaan. De samenwerking die beide partijen vorig jaar zijn aangegaan, wordt voor minimaal een jaar verlengd.

De 36-jarige Tissink is in het dagelijks leven als verenigingsadviseur werkzaam bij het KNKV en daarmee speelt korfbal een prominente rol in zijn leven. Hij startte zijn carrière als trainer/coach bij KOAG en stond voor zijn komst naar Valto aan het roer bij Fortuna/Delta Logistiek 2. Als speler is hij ook bij deze twee clubs actief geweest.

Mark Tissink: “Vanaf het eerste moment is de samenwerking met de spelersgroep bijzonder goed. We hebben een duidelijke lijn ingezet, die helaas abrupt werd onderbroken. Met veel enthousiasme kijk ik alweer uit naar volgend seizoen om de ingezette lijn een goed vervolg te gaan geven. Daarnaast heb ik nog maar weinig van de Westlandse gezelligheid kunnen genieten, dus dat moet er ook maar van gaan komen volgend jaar.”.

“Het gevoel dat we met Mark de juiste trainer hebben gevonden voor de fase waarin Valto nu zit, werd gedurende het seizoen alleen maar bevestigd. Er is een duidelijke klik tussen de spelersgroep en de trainer en het plan dat erachter ligt is goed. Door de coronamaatregelen die nog altijd van kracht zijn, is het hopen dat we in de resterende maanden van het seizoen nog verder kunnen bouwen aan dit plan”, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas

Met de trainer/coach van Valto 2, Ronald Tuntelder, wordt de samenwerking niet voortgezet. Voor het tweede team is de club op zoek naar een nieuwe trainer/coach. Geïnteresseerden kunnen reageren op de vacature die inmiddels is uitgegaan.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Foto: Mieke van Leeuwen

Valto en AdFysio verlengen samenwerking en omarmen vernieuwend initiatief KorfbalFit

AdFysio De Lier, centrum voor Fysiotherapie en Beweging en Korfbalvereniging Valto uit De Lier verlengen hun samenwerking. De afgelopen zes jaar heeft AdFysio in de lopende samenwerking ondersteunt bij preventieve en reactieve fysiotherapeutische zorg. Valto ondersteunt AdFysio bij promotionele en marketingactiviteiten, zoals de jaarlijkse Giga Kangoeroedag, waarbij tijdens de Koningsspelen alle kinderen tot en met groep 2 van de basisscholen bij Valto aanwezig zijn.

Met ingang van het nieuwe seizoen is deze samenwerking uitgebreid, waarbij nu ook mentale gezondheid en specifieke korfbalfitheid onderdeel is van het totale medisch beleid. PAM Performance zorgt voor de sportpsychologische begeleiding van de selectie, waarbij de rest van de vereniging niet wordt vergeten. De fysiotherapeutische zorg blijft in handen van AdFysio, in nauw contact met verzorgers en trainers van Valto.

Daarnaast is KorfbalFit nu onderdeel van het programma, een veelbelovend nieuw initiatief ontstaan uit enthousiaste korfballers van Valto en ONDO, gericht op specifieke oefeningen, voeding en fitness gericht op de korfbalsport. Zij stelt haar platform beschikbaar om de korfbalspecifieke fitheid te verbeteren, waarbij de selectie met persoonlijke programma’s werkt.

Jan Jaap Elenbaas, bestuurslid technische zaken bij Valto: “Deze vernieuwde overeenkomst is het resultaat van de prettige samenwerking met AdFysio, waarbij de uitbreiding met mentale gezondheid en specifieke korfbalfitheid erg welkom is om de vereniging te blijven verbeteren en prima past binnen de ambities die Valto heeft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de gehele vereniging profiteert en dat is in deze constructie nog steeds zo.”

Maurice van Veldhooven, partner bij AdFysio: “AdFysio staat voor kwaliteitszorg en wil dit op alle vlakken aanbieden. Met de samenwerking met de toonaangevende korfbalvereniging Valto en KorfbalFit denken wij hierin de juiste profilering te hebben gekozen. Op deze manier dragen wij bij aan gezond en verantwoord bewegen. De samenwerking staat al enkele jaren als een huis.”.

Laurens Verbaan, eigenaar van KorfbalFit: “De oefeningen op maat zorgen ervoor dat de spelers zich fysiek specifieker kunnen ontwikkelen, wat vervolgens resulteert in een completere korfballer.”

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Valto en Kimberly de Gier niet samen verder

Vanaf vandaag, dinsdag 8 september, is Kimberly de Gier geen trainer/coach meer van Valto A1. Hiermee komt na ruim een half jaar een einde aan de samenwerking waarin zij eerst als interimtrainer/-coach en later als trainer/coach verantwoordelijk is geweest voor het eerste juniorenteam. De basis van vertrouwen was er om verschillende redenen niet meer en dus is besloten niet met elkaar verder te gaan.

Valto A1 speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse en wordt naast de vertrekkende Kimberly getraind door Ruben Kester en begeleid door Marcel Kortekaas. Thom Voskamp neemt tijdelijk de coaching over tot er een vervanger gevonden is.

“We bedanken Kimberly voor het begeleiden van Valto A1 in de tweede helft van het afgelopen seizoen en de opstart van het huidige seizoen. Helaas houdt het hier op. We zullen wederom opzoek gaan naar iemand die deze talentvolle groep kan helpen ontwikkelen en samen gestelde doelen te behalen”, aldus Jan Jaap Elenbaas, Bestuurslid Technische Zaken

Persbericht: uitbreidingsplannen Lierse sportverenigingen CKV Valto, LTC ‘t Loo en ODIS

De Lier groeit en bruist en dat merken ook de Lierse verenigingen CKV Valto, ODIS en LTC ‘t Loo. De Lier is een actieve kern van de gemeente Westland waar veel georganiseerd wordt en de betrokkenheid groot is. Ook het verenigingsleven in De Lier bloeit en zit op sportief gebied al een aantal jaren in de lift als het gaat om ledenaantallen, prestaties en binding van vrijwilligers.

Een aantal verenigingen zitten nu al in de knel qua ruimte en groei van het ledenaantal en dit zal door de ophanden zijnde uitvoering van de nieuwbouwplannen in De Lier alleen maar toenemen. Deze groei heeft echter ook een keerzijde en leidt nu al tot ongewenste situaties:

 • Wachtlijst voor lidmaatschap voor LTC ’t Loo van meer dan vier jaar;
 • Niet kunnen voldoen aan ontwikkeling van sportvraag, zoals padel tennis en G-korfbal;
 • Te weinig trainingsruimte voor met name jeugd;
 • Niet alle jeugd kan meedoen aan de competitie;
 • Van eind oktober tot april is de sporthal in De lier overbezet
 • Tekort van 100 parkeerplaatsen en een te hoge parkeerdruk.

Door dit laatste punt staat de bereikbaarheid van het sportpark voor hulpdiensten onder druk en is de verkeersveiligheid van met name fietsers en voetgangers in het geding.

Door het groeiend aantal leden van de afgelopen jaren en ondanks de nodige verbouwingen lopen met name de korfbal en tennis binnen de huidige accommodaties tegen de grenzen van de mogelijkheden aan. De huidige krappe behuizing en de verwachte toestroom van nieuwe leden die de nieuwbouw van 800(!) woningen met zich meebrengt maken een uitbreiding van de faciliteiten binnen afzienbare tijd noodzakelijk.

De Lierse korfbalvereniging CKV Valto, tennisvereniging LTC ’t Loo en handbalvereniging Odis hebben de handen ineen geslagen en het college van Gemeente Westland een visie en een plan aangeboden voor verdere ontwikkeling van sportpark ‘De Zweth’.

Met dit plan willen de verenigingen de verwachte groei opvangen, duurzaam invulling geven aan de ambities en een bloeiend verenigingsleven in De Lier behouden. Het college wordt gevraagd om met de verenigingen op korte termijn in gesprek te gaan en te komen tot een concreet voorstel en financiering voor realisatie van de uitbreiding van het sportpark. De wens is dat het plan opgenomen wordt in de begroting van 2021-2022 van Gemeente Westland.

Kimberly de Gier blijft trainer Valto A1

Nadat Kimberly de Gier afgelopen winter Valto A1 als interimtrainer/-coach onder haar hoede nam, zal zij dit komend seizoen voortzetten. Wederom zal zij worden bijgestaan door Marcel Kortekaas als teambegeleider en Ruben Kester als assistenttrainer.

Valto A1 was aan een goede tweede helft van het seizoen bezig. Door het abrupte einde van de competitie, lukte het echter niet om te handhaven in de zaal en doordat de veldcompetitie als niet gespeeld wordt beschouwd, komt het team zowel in de zaal als op het veld uit in de 1e klasse.

Aan de staf en spelers dus de taak om het nieuwe seizoen de draad weer op te pakken en het positieve gevoel van de eerste maanden in 2020 om te zetten naar goede resultaten in het komende seizoen. Het doel is om met de huidige, talentvolle groep junioren, snel weer terug te keren naar de overgangsklasse.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Ronald Tuntelder nieuwe trainer/coach Valto 2

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat zij in Ronald Tuntelder de nieuwe trainer/coach voor het tweede team heeft gevonden.

De 58-jarige Tuntelder is reeds lange tijd in het korfbal actief. Eerst als speler van SKV uit Utrecht en vervolgens bij diverse verenigingen tot aan overgangsklasseniveau. Na zijn actieve korfbalcarrière heeft Tuntelder zich volledig toegelegd op het trainen en coachen van diverse clubs, waaronder Exakwa (Lelystad), Midlandia (Bunnik) en afgelopen seizoen als trainer/coach van HKC 2 (Hardinxveld/Giessendam).

In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het tweede team, waarbij hij samen met de trainer/coach van Valto 1 (Mark Tissink) zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Beide teams komen na het bijzondere einde van de competities, volgend seizoen uit in de overgangsklasse. In lijn met de ambities van de club kan er vervolgens weer aan een nieuwe stap worden gewerkt.

Ronald Tuntelder over zijn nieuwe uitdaging: “Na positieve gesprekken met Mark Tissink, Jan Jaap Elenbaas en enkele spelers van Valto 2, hebben wij inmiddels het vertrouwen in elkaar uitgesproken en gaan we de samenwerking aan voor het komende seizoen. Dit geeft mij nieuwe passie en energie, hier zal ik veel kunnen leren, maar ook met mijn opgedane ervaring en kennis het nodige kunnen toevoegen aan het reeds aanwezige enthousiaste Valto 2 team en de organisatie Valto. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking, met de intentie voor meerdere jaren.”.

In Ronald Tuntelder verwelkomen we iemand binnen de club met veel korfbalervaring als speler en trainer. Tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat ideeën over korfbal, het trainen en coachen overeenkomen. Nu beide coaches voor de komende seizoenen zijn gevonden, kunnen we door op de weg die we zijn ingeslagen: Valto naar een nóg hoger niveau brengen.“, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Alle activiteiten CKV Valto stilgelegd tot 1 april

ALLE ACTIVITEITEN (KORFBAL EN SOCIAAL) WORDEN STILGELEGD TOT 1 APRIL

In navolging van advies vanuit het RIVM, het NOC-NSF en het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond heeft het bestuur van CKV Valto besloten per direct te stoppen met alle korfbal- en sociale activiteiten vanuit CKV Valto tot minimaal 1 april.

Het bestuur heeft deze lastige keuze moeten maken door het stilleggen van de korfbalcompetitie vanuit de bond en het advies vanuit het RIVM om alle sociale contacten drastisch te verminderen in strijd tegen de verspreiding vanuit het Corona virus.

Dit betekent dat per direct alle wedstrijden, trainingen, oefenwedstrijden en georganiseerde evenementen vanuit CKV Valto vervallen tot 1 april. De potgrondactie vanuit Valto zal doorgaan zoals gepland met afwijkingen in de bezorging van de bestelde producten, de bestellers zullen hiervan bericht krijgen. Nadere informatie over het eventuele vervolg van de competitie en herplanning van evenementen zal volgen via social media, www.ckv-valto.nl of via mailing.

We willen benadrukken dat er tot op heden nog geen gevallen van besmetting met het Corona virus bekend zijn onder leden van Valto of personen in de kring daaromheen. Mocht het bevestigd worden dat jij als Valto lid besmet bent met het Corona virus of dat er iemand in jouw familiaire of vriendenkring besmet raakt dan willen we vragen dit, in alle vertrouwen, te delen met het bestuur.

Voor vragen is het bestuur bereikbaar op bestuur@ckv-valto.nl of voorzitter Marco stolze op voorzitter@ckv-valto.nl en +31 6 30 72 88 17.

Valto en Eric Geijtenbeek beëindigen samenwerking

Korfbalvereniging Valto en trainer/coach Eric Geijtenbeek gaan dit seizoen niet samen door. Daarmee komt er eerder dan gepland, een einde aan de samenwerking tussen beide partijen. Geijtenbeek had al aangegeven aan het einde van dit seizoen te vertrekken.

Het eerste team van de Lierse korfbalvereniging is onder leiding van Geijtenbeek in de zaal voor het eerst in de clubhistorie gepromoveerd van de eerste klasse naar de overgangsklasse en handhaaft zich daarin vooralsnog op een zesde plaats. Op het veld staat Valto momenteel derde in de overgangsklasse.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Een lastige beslissing om midden in het seizoen te nemen, zeker gezien de stand in beide competities. Echter resultaat is niet alles, daar omheen speelt meer. In goed overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat dit het beste is voor de spelersgroep en de club. We bedanken Eric voor zijn inzet en de stappen die hij samen met club heeft gemaakt”.

Met het vertrek van Geijtenbeek gaat Valto op zoek naar een interim-trainer/coach, die de groep in de resterende wedstrijden van de zaal- en veldcompetitie kan begeleiden.

Mark Tissink (Fortuna/Delta Logistiek 2) nieuwe hoofdtrainer CKV Valto

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat zij in Mark Tissink de nieuwe hoofdtrainer/coach voor de Valto selectie heeft gevonden. 

 De 35-jarige Tissink is in het dagelijks leven als verenigingsadviseur werkzaam bij het KNKV en daarmee speelt korfbal een prominente rol in zijn leven. Hij startte zijn carrière als trainer/coach bij KOAG en staat momenteel aan het roer bij Fortuna/Delta Logistiek 2, uitkomend in de reserve Korfbal League en nog in de race voor de titel. Als speler is hij ook bij deze twee clubs actief geweest.  

 In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het eerste team, waarbij hij samen met de trainer/coach van Valto 2 zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Beide teams kunnen, door behoud en een kampioenschap, volgend seizoen zowel in de zaal als op het veld in de overgangsklasse uitkomen. In lijn met de ambities van de club kan er vervolgens weer aan een nieuwe stap worden gewerkt. 

 Mark Tissink over zijn nieuwe uitdaging: Ik heb erg veel zin om bij deze ambitieuze club aan de slag te gaan. De gesprekken met TC, bestuur en de spelersgroep waren erg positief en bevestigden mijn goede gevoel over Valto. De ervaringen die ik bij Fortuna heb opgedaan hoop ik bij Valto in te kunnen brengen om zo met elkaar een nieuwe stap te maken in de ontwikkeling van de spelers. 

 Met Mark Tissink hebben we wederom iemand in huis gehaald die veel ervaring meebrengt uit de top van het korfbal. De gesprekken waren bijzonder prettig, inhoudelijk goed en er is absoluut een klik. We hopen hiermee een mooi, nieuw korfbalhoofdstuk voor Valto te kunnen starten., aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas 

 Na het vinden van een nieuwe hoofdtrainer, is het voor Valto zaak om ook de positie van trainer/coach van Valto 2 snel in te vullen. Iemand die met zijn of haar kwaliteiten de ambities van de club en daarmee dus ook het tweede team verder kan waarmaken. 

 CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.  

Leon Klop stopt als trainer/coach Valto 2

Aan het einde van dit seizoen vertrekt Leon Klop bij CKV Valto. Daarmee komt er na twee seizoenen een einde aan de samenwerking, waarin hij als trainer/coach verantwoordelijk was voor het tweede team. Klop kiest er voor een jaartje rust te nemen en na te denken over het vervolg van zijn carrière als coach.

Het tweede team van het Lierse Valto is onder leiding van Klop op het veld gepromoveerd van de Reserve Eerste klasse naar de Reserve Overgangsklasse en doet het daar prima met een vierde plaats en twee punten achter de nummer twee. In de zaal strijdt het team nog om de bovenste plaatsen met één punt achterstand op de koploper.

Na jarenlang als speler actief te zijn geweest en de laatste twee jaren als trainer/coach, is het nu tijd voor andere zaken op zaterdag. Meer aandacht voor privé en nadenken over wat ik in de toekomst wil gaan doen.“, aldus Leon Klop.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Als beginnend trainer/coach, maar met veel ervaring als speler, heeft Leon het prima gedaan. Met één kampioenschap en mogelijk een tweede in de maak, kunnen we tevreden terugkijken op de afgelopen periode. We wensen Leon alle goed en bedanken hem voor zijn inzet.“.Met het vertrek van Klop is Valto op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor het tweede team, die met zijn of haar kwaliteiten de ambities van de club verder kan waarmaken.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Rick Voskamp gepromoveerd tot internationaal scheidsrechter

Korfbalscheidsrechter Rick Voskamp is met ingang van 1 januari 2020 door de International Korfball Federation (IKF) opgenomen op de lijst van internationale scheidsrechters. Hierdoor kan hij in actie komen op toekomstige internationale toernooien, zoals bijvoorbeeld de aankomende Europese- en Wereldkampioenschappen korfbal.

Rick Voskamp is als scheidsrechter actief in de Korfbal League, de Eredivisie van het korfbal. Hij vormt hier sinds dit seizoen een koppel samen met Marco van der Lucht. Dit seizoen wordt er in de Korfbal League geëxperimenteerd met twee volwaardige scheidsrechters, waardoor een assistent-scheidsrechter tot het verleden behoort.

Vorig seizoen werd Voskamp, met zijn voormalig assistent Alex den Hartog, door de coaches en spelers uit de Korfbal League verkozen tot ‘scheidsrechter van het jaar’. Hierdoor won hij de Erima Referee Award. Hij floot onder andere de finale van het Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2019.

Rick Voskamp over zijn promotie naar IKF -scheidsrechter: “Je stelt jezelf continu doelen, je wilt het hoogste behalen en daar doe je alles voor. Dit voelt als een enorme waardering.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Net als Valto heeft ook Rick ambities en is deze aan het waarmaken. Na zijn prestaties van de afgelopen jaren in de Korfbal League, de hoofdklassefinale in de zaal en het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal is dit een nieuwe stap in zijn carrière als toparbiter. We zijn als vereniging erg trots en wensen Rick heel veel succes bij zijn nationale en nu ook internationale wedstrijden.“.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Kimberly de Gier interimtrainer/coach Valto A1

Kimberly de Gier is de nieuwe trainer/coach van Valto A1. De huidige speelster van Valto 4 en trainer/coach van Valto 3 zal samen met Marcel Kortekaas en Ruben Kester de A-junioren komende maanden onder haar hoede nemen. Eerder was zij trainer/coach bij Tempo 2 en Avanti 2.

Marcel Kortekaas zal zich blijven richten op het begeleiden van het team als coach ten behoeve van mentale fitheid en teambuilding. Ruben Kester, huidige trainer van Valto A2 en speler van Valto 3 complementeert het geheel. Hij zal zowel bij trainingen als wedstrijden betrokken zijn.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Op zoek naar opvolging van Erna Fisher voor de rest van het seizoen, kwamen we al snel bij Kimberly terecht. Ze traint en coacht Valto 3 en heeft voldoende ervaring. Na een eerdere training en wedstrijd met Valto A1 is er een klik, ook dat geeft vertrouwen voor de komende maanden. We zijn erg blij dat Marcel en Ruben hierbij willen aansluiten en dat we op deze manier verder kunnen.“.

Voor het lopende seizoen is het doel voor Valto A1 zo hoog mogelijk te eindigen in de eerste klasse veld en handhaving in de overgangsklasse zaal.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Erna Fisher stopt als trainer/coach Valto A1

Erna Fisher is bij de aanvang van de competitie in januari geen trainer/coach meer van Valto A1. Daarmee komt er na een half seizoen een einde aan de samenwerking, waarin zij als trainer/coach verantwoordelijk was voor het eerste juniorenteam.

Samen met Marcel Kortekaas vormde zij het duo dat Valto A1 op het veld in de eerste klasse en in de zaal naar de overgangsklasse begeleidde. Hoe de nieuwe invulling van de juniorenstaf er uit gaat zien, wordt door de club nog onderzocht.

“Het betreurt me ten zeerste dat het zo is gelopen, maar ik wens Valto A1 heel veel succes in de competitie en ook voor de toekomst. Deze beslissing was voor beide partijen beter en dan is het ook goed zo.”, aldus Erna Fisher.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “We willen Erna bedanken voor de tijd en energie die ze in het eerste juniorenteam heeft geïnvesteerd. Helaas werd het niet de samenwerking waarop we met elkaar hadden gehoopt. We gaan op zoek naar iemand om de positie voor de korte termijn op te vullen en tegelijkertijd kijken we vooruit naar volgend seizoen.”.

Met het vertrek van Fisher is Valto dus op zoek naar een nieuwe trainer/coach die met zijn of haar kwaliteiten de ambities van de club verder kan waarmaken. Voor het lopende seizoen is het doel zo hoog mogelijk te eindigen in de eerste klasse veld en handhaving in de overgangsklasse zaal.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Eric Geijtenbeek stopt als trainer/coach Valto 1

Aan het einde van dit seizoen vertrekt Eric Geijtenbeek bij CKV Valto. Daarmee komt er na twee seizoenen een einde aan de samenwerking waarin hij als trainer/coach verantwoordelijk was voor het eerste team. Persoonlijke omstandigheden hebben hem ertoe doen besluiten het trainen/coachen dichter bij huis (Houten) te zoeken.

De korfbalvereniging uit De Lier is onder leiding van Geijtenbeek in de zaal gepromoveerd van de eerste klasse naar de overgangsklasse en start daar aankomende zaterdag, thuis in De Lier met haar eerste wedstrijd. Op het veld staat Valto momenteel derde in de overgangsklasse.

“Het is een pijnlijke beslissing geweest, omdat ik voor mijn gevoel nog niet klaar ben met het werken met deze jonge talentvolle groep en bij deze mooie ambitieuze club. Wie weet kruisen onze wegen elkaar weer in de toekomst.”, aldus Eric Geijtenbeek

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Met Eric zijn we een andere weg ingeslagen, naar meer volwassen korfbal. Iets dat we vanuit onze ambities graag zien. Hij heeft de jonge selectie daarmee op weg geholpen en samen hebben ze een nieuwe mijlpaal toegevoegd aan de historie van de club. Valto speelt nu zowel op het veld als in de zaal overgangsklasse. De volgende stap zal zijn om binnen die competities bovenin mee te draaien en omhoog te blijven kijken.”

Met het vertrek van Geijtenbeek is Valto op zoek naar een nieuwe trainer/coach die met zijn of haar kwaliteiten de ambities van de club verder kan waarmaken. Valto hoopt daarmee de staf voor volgend seizoen, bestaande uit assistent-coach, teammanager, verzorger en videoanalist, weer compleet te maken.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Foto: Mieke van Leeuwen
Portret: Studio Lien

Marco Stolze nieuwe voorzitter Valto

Na een vijf jaar durend voorzitterschap heeft Jan Jaap Elenbaas er eerder dit jaar voor gekozen om terug te treden als voorzitter. Deze aankondiging kwam een jaar eerder dan verwacht, maar biedt Valto de kans om haar bestuur opnieuw vorm te geven.

Op de Algemene Leden Vergadering van maandag 14 oktober stond de aangekondigde bestuurswisseling op de agenda. Het bestuur heeft voorafgaand aan deze vergadering Marco Stolze als opvolger naar voren geschoven. Marco heeft de afgelopen maanden meegedraaid in het nieuwe bestuur, waarna hij op de vergadering van 14 oktober benoemd kon worden na stemming door de aanwezige leden van de vereniging. Hiermee is de benoeming van de nieuwe voorzitter voor een termijn van drie jaar een feit.

Marco Stolze over zijn nieuwe rol binnen CKV Valto: ”In de ALV hebben we het al gehad over de ambitie die we als vereniging hebben en waar twee kernwaarden centraal staan: plezier en leren. Met die kernwaarden identificeer ik mijzelf ook, ik vind dat wij als mensen en vereniging elke dag weer wat nieuws mogen leren. Hiermee investeren we in alle vrijwilligers die de vereniging groter maken en hebben gemaakt. Wat ik doe, doe ik met plezier en volle overtuiging en ik geniet van de momenten dat er zoveel mensen binnen de vereniging de handen uit de mouwen willen steken. Valto heb ik mogen leren kennen als een warme vereniging waar ik inmiddels 6 jaar actief ben. Eerst als coach voor mijn dochter Mieke, waarbij ik tegelijkertijd ook ben toegetreden tot de sponsorcommissie. In mijn tijd daar heb ik een warme band op kunnen bouwen met vele sponsoren die Valto rijk is. Nu open ik een nieuw hoofdstuk waarbij ik voorzitter mag worden van onze mooie vereniging. De komende tijd wil ik zoveel mogelijk commissies, vrijwilligers, fans, leden, ouders en (nieuwe) sponsoren leren kennen, dus nodig mij vooral uit om eens mee te kijken of een kop koffie te drinken!“.

Jan Jaap Elenbaas over zijn periode als voorzitter: ”Het waren 5 fantastische jaren, waarin ik de weg die reeds was ingeslagen mocht voortzetten. Ik denk dat we in die tijd veel initiatieven hebben ontplooid, die er voor hebben gezorgd dat Valto weer een stap verder is. Op sportief gebied bijvoorbeeld de promoties naar de overgangsklasse veld en zaal voor Valto 1 en 2, alsook het spelen van enkele jeugdteams op het hoogste niveau.

Daarnaast is de gezelligheid binnen onze groeiende vereniging behouden gebleven en bruist het bijna iedere dag van de week in en om het clubhuis. Doordat we meer open naar buiten toe zijn geworden, merk je dat meer mensen de club kennen en het gaaf vinden wat we doen. Het geeft me een enorm trots gevoel op dat wat we met de vereniging de afgelopen jaren hebben bereikt. Want besturen doe je niet alleen. Daarom wil ik ook alle leden, sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun inzet, wens ik Marco net zulke mooie jaren toe als ik heb gehad en hoop dat we het werk met ons bestuur in de nieuwe samenstelling kunnen voortzetten.”

Met een nieuwe voorzitter voor CKV Valto en een aantal interne verschuivingen ziet het bestuur van de korfbalvereniging uit De Lier er als volgt uit:

 • Voorzitter: Marco Stolze
 • Penningmeester & Sponsorzaken: Pascal van Dijk
 • Secretaris: Fiona Rijsdijk
 • Bestuurslid Technische Zaken: Jan Jaap Elenbaas
 • Bestuurslid Marketing & Communicatie: Bart Versteegen

Voor meer informatie over het bestuur en de missie van de vereniging zie http://ckv-valto.nl/bestuur.

Verrassende top 3 bij Rijk Zwaan Korfbalderby’s

Waar regen was verwacht, liet de zon zich regelmatig zien en was het vrijwel de gehele dag droog op zaterdag 17 augustus tijdens de Rijk Zwaan Korfbalderby’s. De velden van Valto met naastgelegen kassen waren het decor van het regiotoernooi dat voor de vierde keer werd georganiseerd.

In twaalf wedstrijden maakten de selectieteams van de regioclubs Dijkvogels, ODO, ONDO, CKC Maassluis en Valto uit wie er met de eerste prijs van dit toernooi vandoor zou gaan. Bij de berekening van de punten werd er overigens rekening gehouden met het verschil in niveau. Hierdoor werd het een spannende eindstrijd tussen Dijkvogels 1 en Valto 2, waarbij de laatstgenoemde uiteindelijk met een verschil 2 doelpunten wist te winnen in de ranking. Valto 1 wist de derde plaats te bemachtigen.

Het jaarlijkse toernooi biedt de clubs een goede mogelijkheid om te oefenen en te kijken waar ze staan richting de competitie die in september begint. Ook voor het publiek hét moment om hun teams aan het werk te zien, wat zich mede door het lekkere weer vertaalde in een prima opkomst.