Valto en AdFysio verlengen samenwerking en omarmen vernieuwend initiatief KorfbalFit

AdFysio De Lier, centrum voor Fysiotherapie en Beweging en Korfbalvereniging Valto uit De Lier verlengen hun samenwerking. De afgelopen zes jaar heeft AdFysio in de lopende samenwerking ondersteunt bij preventieve en reactieve fysiotherapeutische zorg. Valto ondersteunt AdFysio bij promotionele en marketingactiviteiten, zoals de jaarlijkse Giga Kangoeroedag, waarbij tijdens de Koningsspelen alle kinderen tot en met groep 2 van de basisscholen bij Valto aanwezig zijn.

Met ingang van het nieuwe seizoen is deze samenwerking uitgebreid, waarbij nu ook mentale gezondheid en specifieke korfbalfitheid onderdeel is van het totale medisch beleid. PAM Performance zorgt voor de sportpsychologische begeleiding van de selectie, waarbij de rest van de vereniging niet wordt vergeten. De fysiotherapeutische zorg blijft in handen van AdFysio, in nauw contact met verzorgers en trainers van Valto.

Daarnaast is KorfbalFit nu onderdeel van het programma, een veelbelovend nieuw initiatief ontstaan uit enthousiaste korfballers van Valto en ONDO, gericht op specifieke oefeningen, voeding en fitness gericht op de korfbalsport. Zij stelt haar platform beschikbaar om de korfbalspecifieke fitheid te verbeteren, waarbij de selectie met persoonlijke programma’s werkt.

Jan Jaap Elenbaas, bestuurslid technische zaken bij Valto: “Deze vernieuwde overeenkomst is het resultaat van de prettige samenwerking met AdFysio, waarbij de uitbreiding met mentale gezondheid en specifieke korfbalfitheid erg welkom is om de vereniging te blijven verbeteren en prima past binnen de ambities die Valto heeft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de gehele vereniging profiteert en dat is in deze constructie nog steeds zo.”

Maurice van Veldhooven, partner bij AdFysio: “AdFysio staat voor kwaliteitszorg en wil dit op alle vlakken aanbieden. Met de samenwerking met de toonaangevende korfbalvereniging Valto en KorfbalFit denken wij hierin de juiste profilering te hebben gekozen. Op deze manier dragen wij bij aan gezond en verantwoord bewegen. De samenwerking staat al enkele jaren als een huis.”.

Laurens Verbaan, eigenaar van KorfbalFit: “De oefeningen op maat zorgen ervoor dat de spelers zich fysiek specifieker kunnen ontwikkelen, wat vervolgens resulteert in een completere korfballer.”

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Valto en Kimberly de Gier niet samen verder

Vanaf vandaag, dinsdag 8 september, is Kimberly de Gier geen trainer/coach meer van Valto A1. Hiermee komt na ruim een half jaar een einde aan de samenwerking waarin zij eerst als interimtrainer/-coach en later als trainer/coach verantwoordelijk is geweest voor het eerste juniorenteam. De basis van vertrouwen was er om verschillende redenen niet meer en dus is besloten niet met elkaar verder te gaan.

Valto A1 speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse en wordt naast de vertrekkende Kimberly getraind door Ruben Kester en begeleid door Marcel Kortekaas. Thom Voskamp neemt tijdelijk de coaching over tot er een vervanger gevonden is.

“We bedanken Kimberly voor het begeleiden van Valto A1 in de tweede helft van het afgelopen seizoen en de opstart van het huidige seizoen. Helaas houdt het hier op. We zullen wederom opzoek gaan naar iemand die deze talentvolle groep kan helpen ontwikkelen en samen gestelde doelen te behalen”, aldus Jan Jaap Elenbaas, Bestuurslid Technische Zaken

Persbericht: uitbreidingsplannen Lierse sportverenigingen CKV Valto, LTC ‘t Loo en ODIS

De Lier groeit en bruist en dat merken ook de Lierse verenigingen CKV Valto, ODIS en LTC ‘t Loo. De Lier is een actieve kern van de gemeente Westland waar veel georganiseerd wordt en de betrokkenheid groot is. Ook het verenigingsleven in De Lier bloeit en zit op sportief gebied al een aantal jaren in de lift als het gaat om ledenaantallen, prestaties en binding van vrijwilligers.

Een aantal verenigingen zitten nu al in de knel qua ruimte en groei van het ledenaantal en dit zal door de ophanden zijnde uitvoering van de nieuwbouwplannen in De Lier alleen maar toenemen. Deze groei heeft echter ook een keerzijde en leidt nu al tot ongewenste situaties:

 • Wachtlijst voor lidmaatschap voor LTC ’t Loo van meer dan vier jaar;
 • Niet kunnen voldoen aan ontwikkeling van sportvraag, zoals padel tennis en G-korfbal;
 • Te weinig trainingsruimte voor met name jeugd;
 • Niet alle jeugd kan meedoen aan de competitie;
 • Van eind oktober tot april is de sporthal in De lier overbezet
 • Tekort van 100 parkeerplaatsen en een te hoge parkeerdruk.

Door dit laatste punt staat de bereikbaarheid van het sportpark voor hulpdiensten onder druk en is de verkeersveiligheid van met name fietsers en voetgangers in het geding.

Door het groeiend aantal leden van de afgelopen jaren en ondanks de nodige verbouwingen lopen met name de korfbal en tennis binnen de huidige accommodaties tegen de grenzen van de mogelijkheden aan. De huidige krappe behuizing en de verwachte toestroom van nieuwe leden die de nieuwbouw van 800(!) woningen met zich meebrengt maken een uitbreiding van de faciliteiten binnen afzienbare tijd noodzakelijk.

De Lierse korfbalvereniging CKV Valto, tennisvereniging LTC ’t Loo en handbalvereniging Odis hebben de handen ineen geslagen en het college van Gemeente Westland een visie en een plan aangeboden voor verdere ontwikkeling van sportpark ‘De Zweth’.

Met dit plan willen de verenigingen de verwachte groei opvangen, duurzaam invulling geven aan de ambities en een bloeiend verenigingsleven in De Lier behouden. Het college wordt gevraagd om met de verenigingen op korte termijn in gesprek te gaan en te komen tot een concreet voorstel en financiering voor realisatie van de uitbreiding van het sportpark. De wens is dat het plan opgenomen wordt in de begroting van 2021-2022 van Gemeente Westland.

Kimberly de Gier blijft trainer Valto A1

Nadat Kimberly de Gier afgelopen winter Valto A1 als interimtrainer/-coach onder haar hoede nam, zal zij dit komend seizoen voortzetten. Wederom zal zij worden bijgestaan door Marcel Kortekaas als teambegeleider en Ruben Kester als assistenttrainer.

Valto A1 was aan een goede tweede helft van het seizoen bezig. Door het abrupte einde van de competitie, lukte het echter niet om te handhaven in de zaal en doordat de veldcompetitie als niet gespeeld wordt beschouwd, komt het team zowel in de zaal als op het veld uit in de 1e klasse.

Aan de staf en spelers dus de taak om het nieuwe seizoen de draad weer op te pakken en het positieve gevoel van de eerste maanden in 2020 om te zetten naar goede resultaten in het komende seizoen. Het doel is om met de huidige, talentvolle groep junioren, snel weer terug te keren naar de overgangsklasse.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Ronald Tuntelder nieuwe trainer/coach Valto 2

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat zij in Ronald Tuntelder de nieuwe trainer/coach voor het tweede team heeft gevonden.

De 58-jarige Tuntelder is reeds lange tijd in het korfbal actief. Eerst als speler van SKV uit Utrecht en vervolgens bij diverse verenigingen tot aan overgangsklasseniveau. Na zijn actieve korfbalcarrière heeft Tuntelder zich volledig toegelegd op het trainen en coachen van diverse clubs, waaronder Exakwa (Lelystad), Midlandia (Bunnik) en afgelopen seizoen als trainer/coach van HKC 2 (Hardinxveld/Giessendam).

In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het tweede team, waarbij hij samen met de trainer/coach van Valto 1 (Mark Tissink) zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Beide teams komen na het bijzondere einde van de competities, volgend seizoen uit in de overgangsklasse. In lijn met de ambities van de club kan er vervolgens weer aan een nieuwe stap worden gewerkt.

Ronald Tuntelder over zijn nieuwe uitdaging: “Na positieve gesprekken met Mark Tissink, Jan Jaap Elenbaas en enkele spelers van Valto 2, hebben wij inmiddels het vertrouwen in elkaar uitgesproken en gaan we de samenwerking aan voor het komende seizoen. Dit geeft mij nieuwe passie en energie, hier zal ik veel kunnen leren, maar ook met mijn opgedane ervaring en kennis het nodige kunnen toevoegen aan het reeds aanwezige enthousiaste Valto 2 team en de organisatie Valto. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking, met de intentie voor meerdere jaren.”.

In Ronald Tuntelder verwelkomen we iemand binnen de club met veel korfbalervaring als speler en trainer. Tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat ideeën over korfbal, het trainen en coachen overeenkomen. Nu beide coaches voor de komende seizoenen zijn gevonden, kunnen we door op de weg die we zijn ingeslagen: Valto naar een nóg hoger niveau brengen.“, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Vacature trainer/coach Valto 2 

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2020/2021 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Dit selectieteam is dit seizoen gepromoveerd van de reserve 1e klasse naar de reserve overgangsklasse zaal en speelde daar al in op het veld. De gehele selectie speelt dus op het overgangsklasseniveau.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. Coaching vindt plaats zowel op groepsniveau, alsook op individueel niveau.

De trainer werkt samen met nieuwe hoofdtrainer Mark Tissink aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren vanuit veel schijven continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor overkomende jeugd met goed kan aansluiten op de speelstijl van de (senioren)selectie.

Team
Het huidige Valto 2 speelt komend seizoen zowel op het veld als in de zaal reserve overgangsklasse. De afgelopen twee seizoenen is hiervoor promotie vanuit de reserve eerste klasse bewerkstelligd en daarmee speelt de gehele en relatief jonge selectie op hetzelfde niveau, waarbij de rek er nog niet uit is en nieuw talent vanuit de jeugd de komende seizoenen kan doorstromen.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto selectie bestaat uit de hoofdtrainer/coach van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een video analist, verzorgers en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals Adfysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

 • 90 minuten trainingstijd (hele sporthal) voor de combinatie van Valto 1 en 2 op dinsdagavond (veld 90 – 120 minuten)
 • 90 minuten trainingstijd (halve sporthal per team) op donderdagavond (veld 90- 120 minuten)
 • Thuiswedstrijden in sporthal Vreeloo in De Lier, bij voorkeur in combinatie met de thuiswedstrijden van Valto 1 (samen met trainer/coach Valto 1)
 • Uitzending wedstrijden via Livestream (voorbeeld: https://youtu.be/fN_TzoXwgsc)
 • Samenvattingen op regionale televisie
 • Persberichten bij belangrijke resultaten
 • Video analyse systeem voor het analyseren en bekijken van wedstrijd video’s
 • Gebruik van vergaderkamer voor teambespreking en wedstrijdanalyses (mogelijkheid tot 2x per week)

Samenwerking met partner Adfysio

 • Fysiotherapiebegeleiding door Adfysio in De Lier
 • Hotline voor ernstige blessures (24/7)
 • Dagelijks inloopspreekuur voor Valto sporters
 • Per speler één uur per week conditie en krachttraining volgens persoonlijk schema bij AdFysio in De Lier (verplicht voor selectiespelers)
 • Contact tussen staf en fysiotherapeut over status van blessures
 • Enkele keren per jaar overleg met staf en fysiotherapeut (proactief sterker maken van spelers)

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook beginnende trainers /coaches die als speler op (hoog) niveau hebben geacteerd worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Mieke van Leeuwen

Alle activiteiten CKV Valto stilgelegd tot 1 april

ALLE ACTIVITEITEN (KORFBAL EN SOCIAAL) WORDEN STILGELEGD TOT 1 APRIL

In navolging van advies vanuit het RIVM, het NOC-NSF en het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond heeft het bestuur van CKV Valto besloten per direct te stoppen met alle korfbal- en sociale activiteiten vanuit CKV Valto tot minimaal 1 april.

Het bestuur heeft deze lastige keuze moeten maken door het stilleggen van de korfbalcompetitie vanuit de bond en het advies vanuit het RIVM om alle sociale contacten drastisch te verminderen in strijd tegen de verspreiding vanuit het Corona virus.

Dit betekent dat per direct alle wedstrijden, trainingen, oefenwedstrijden en georganiseerde evenementen vanuit CKV Valto vervallen tot 1 april. De potgrondactie vanuit Valto zal doorgaan zoals gepland met afwijkingen in de bezorging van de bestelde producten, de bestellers zullen hiervan bericht krijgen. Nadere informatie over het eventuele vervolg van de competitie en herplanning van evenementen zal volgen via social media, www.ckv-valto.nl of via mailing.

We willen benadrukken dat er tot op heden nog geen gevallen van besmetting met het Corona virus bekend zijn onder leden van Valto of personen in de kring daaromheen. Mocht het bevestigd worden dat jij als Valto lid besmet bent met het Corona virus of dat er iemand in jouw familiaire of vriendenkring besmet raakt dan willen we vragen dit, in alle vertrouwen, te delen met het bestuur.

Voor vragen is het bestuur bereikbaar op bestuur@ckv-valto.nl of voorzitter Marco stolze op voorzitter@ckv-valto.nl en +31 6 30 72 88 17.

Valto en Eric Geijtenbeek beëindigen samenwerking

Korfbalvereniging Valto en trainer/coach Eric Geijtenbeek gaan dit seizoen niet samen door. Daarmee komt er eerder dan gepland, een einde aan de samenwerking tussen beide partijen. Geijtenbeek had al aangegeven aan het einde van dit seizoen te vertrekken.

Het eerste team van de Lierse korfbalvereniging is onder leiding van Geijtenbeek in de zaal voor het eerst in de clubhistorie gepromoveerd van de eerste klasse naar de overgangsklasse en handhaaft zich daarin vooralsnog op een zesde plaats. Op het veld staat Valto momenteel derde in de overgangsklasse.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Een lastige beslissing om midden in het seizoen te nemen, zeker gezien de stand in beide competities. Echter resultaat is niet alles, daar omheen speelt meer. In goed overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat dit het beste is voor de spelersgroep en de club. We bedanken Eric voor zijn inzet en de stappen die hij samen met club heeft gemaakt”.

Met het vertrek van Geijtenbeek gaat Valto op zoek naar een interim-trainer/coach, die de groep in de resterende wedstrijden van de zaal- en veldcompetitie kan begeleiden.

Mark Tissink (Fortuna/Delta Logistiek 2) nieuwe hoofdtrainer CKV Valto

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat zij in Mark Tissink de nieuwe hoofdtrainer/coach voor de Valto selectie heeft gevonden. 

 De 35-jarige Tissink is in het dagelijks leven als verenigingsadviseur werkzaam bij het KNKV en daarmee speelt korfbal een prominente rol in zijn leven. Hij startte zijn carrière als trainer/coach bij KOAG en staat momenteel aan het roer bij Fortuna/Delta Logistiek 2, uitkomend in de reserve Korfbal League en nog in de race voor de titel. Als speler is hij ook bij deze twee clubs actief geweest.  

 In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het eerste team, waarbij hij samen met de trainer/coach van Valto 2 zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Beide teams kunnen, door behoud en een kampioenschap, volgend seizoen zowel in de zaal als op het veld in de overgangsklasse uitkomen. In lijn met de ambities van de club kan er vervolgens weer aan een nieuwe stap worden gewerkt. 

 Mark Tissink over zijn nieuwe uitdaging: Ik heb erg veel zin om bij deze ambitieuze club aan de slag te gaan. De gesprekken met TC, bestuur en de spelersgroep waren erg positief en bevestigden mijn goede gevoel over Valto. De ervaringen die ik bij Fortuna heb opgedaan hoop ik bij Valto in te kunnen brengen om zo met elkaar een nieuwe stap te maken in de ontwikkeling van de spelers. 

 Met Mark Tissink hebben we wederom iemand in huis gehaald die veel ervaring meebrengt uit de top van het korfbal. De gesprekken waren bijzonder prettig, inhoudelijk goed en er is absoluut een klik. We hopen hiermee een mooi, nieuw korfbalhoofdstuk voor Valto te kunnen starten., aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas 

 Na het vinden van een nieuwe hoofdtrainer, is het voor Valto zaak om ook de positie van trainer/coach van Valto 2 snel in te vullen. Iemand die met zijn of haar kwaliteiten de ambities van de club en daarmee dus ook het tweede team verder kan waarmaken. 

 CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.  

Leon Klop stopt als trainer/coach Valto 2

Aan het einde van dit seizoen vertrekt Leon Klop bij CKV Valto. Daarmee komt er na twee seizoenen een einde aan de samenwerking, waarin hij als trainer/coach verantwoordelijk was voor het tweede team. Klop kiest er voor een jaartje rust te nemen en na te denken over het vervolg van zijn carrière als coach.

Het tweede team van het Lierse Valto is onder leiding van Klop op het veld gepromoveerd van de Reserve Eerste klasse naar de Reserve Overgangsklasse en doet het daar prima met een vierde plaats en twee punten achter de nummer twee. In de zaal strijdt het team nog om de bovenste plaatsen met één punt achterstand op de koploper.

Na jarenlang als speler actief te zijn geweest en de laatste twee jaren als trainer/coach, is het nu tijd voor andere zaken op zaterdag. Meer aandacht voor privé en nadenken over wat ik in de toekomst wil gaan doen.“, aldus Leon Klop.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Als beginnend trainer/coach, maar met veel ervaring als speler, heeft Leon het prima gedaan. Met één kampioenschap en mogelijk een tweede in de maak, kunnen we tevreden terugkijken op de afgelopen periode. We wensen Leon alle goed en bedanken hem voor zijn inzet.“.Met het vertrek van Klop is Valto op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor het tweede team, die met zijn of haar kwaliteiten de ambities van de club verder kan waarmaken.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Rick Voskamp gepromoveerd tot internationaal scheidsrechter

Korfbalscheidsrechter Rick Voskamp is met ingang van 1 januari 2020 door de International Korfball Federation (IKF) opgenomen op de lijst van internationale scheidsrechters. Hierdoor kan hij in actie komen op toekomstige internationale toernooien, zoals bijvoorbeeld de aankomende Europese- en Wereldkampioenschappen korfbal.

Rick Voskamp is als scheidsrechter actief in de Korfbal League, de Eredivisie van het korfbal. Hij vormt hier sinds dit seizoen een koppel samen met Marco van der Lucht. Dit seizoen wordt er in de Korfbal League geëxperimenteerd met twee volwaardige scheidsrechters, waardoor een assistent-scheidsrechter tot het verleden behoort.

Vorig seizoen werd Voskamp, met zijn voormalig assistent Alex den Hartog, door de coaches en spelers uit de Korfbal League verkozen tot ‘scheidsrechter van het jaar’. Hierdoor won hij de Erima Referee Award. Hij floot onder andere de finale van het Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2019.

Rick Voskamp over zijn promotie naar IKF -scheidsrechter: “Je stelt jezelf continu doelen, je wilt het hoogste behalen en daar doe je alles voor. Dit voelt als een enorme waardering.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Net als Valto heeft ook Rick ambities en is deze aan het waarmaken. Na zijn prestaties van de afgelopen jaren in de Korfbal League, de hoofdklassefinale in de zaal en het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal is dit een nieuwe stap in zijn carrière als toparbiter. We zijn als vereniging erg trots en wensen Rick heel veel succes bij zijn nationale en nu ook internationale wedstrijden.“.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Kimberly de Gier interimtrainer/coach Valto A1

Kimberly de Gier is de nieuwe trainer/coach van Valto A1. De huidige speelster van Valto 4 en trainer/coach van Valto 3 zal samen met Marcel Kortekaas en Ruben Kester de A-junioren komende maanden onder haar hoede nemen. Eerder was zij trainer/coach bij Tempo 2 en Avanti 2.

Marcel Kortekaas zal zich blijven richten op het begeleiden van het team als coach ten behoeve van mentale fitheid en teambuilding. Ruben Kester, huidige trainer van Valto A2 en speler van Valto 3 complementeert het geheel. Hij zal zowel bij trainingen als wedstrijden betrokken zijn.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Op zoek naar opvolging van Erna Fisher voor de rest van het seizoen, kwamen we al snel bij Kimberly terecht. Ze traint en coacht Valto 3 en heeft voldoende ervaring. Na een eerdere training en wedstrijd met Valto A1 is er een klik, ook dat geeft vertrouwen voor de komende maanden. We zijn erg blij dat Marcel en Ruben hierbij willen aansluiten en dat we op deze manier verder kunnen.“.

Voor het lopende seizoen is het doel voor Valto A1 zo hoog mogelijk te eindigen in de eerste klasse veld en handhaving in de overgangsklasse zaal.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Erna Fisher stopt als trainer/coach Valto A1

Erna Fisher is bij de aanvang van de competitie in januari geen trainer/coach meer van Valto A1. Daarmee komt er na een half seizoen een einde aan de samenwerking, waarin zij als trainer/coach verantwoordelijk was voor het eerste juniorenteam.

Samen met Marcel Kortekaas vormde zij het duo dat Valto A1 op het veld in de eerste klasse en in de zaal naar de overgangsklasse begeleidde. Hoe de nieuwe invulling van de juniorenstaf er uit gaat zien, wordt door de club nog onderzocht.

“Het betreurt me ten zeerste dat het zo is gelopen, maar ik wens Valto A1 heel veel succes in de competitie en ook voor de toekomst. Deze beslissing was voor beide partijen beter en dan is het ook goed zo.”, aldus Erna Fisher.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “We willen Erna bedanken voor de tijd en energie die ze in het eerste juniorenteam heeft geïnvesteerd. Helaas werd het niet de samenwerking waarop we met elkaar hadden gehoopt. We gaan op zoek naar iemand om de positie voor de korte termijn op te vullen en tegelijkertijd kijken we vooruit naar volgend seizoen.”.

Met het vertrek van Fisher is Valto dus op zoek naar een nieuwe trainer/coach die met zijn of haar kwaliteiten de ambities van de club verder kan waarmaken. Voor het lopende seizoen is het doel zo hoog mogelijk te eindigen in de eerste klasse veld en handhaving in de overgangsklasse zaal.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Eric Geijtenbeek stopt als trainer/coach Valto 1

Aan het einde van dit seizoen vertrekt Eric Geijtenbeek bij CKV Valto. Daarmee komt er na twee seizoenen een einde aan de samenwerking waarin hij als trainer/coach verantwoordelijk was voor het eerste team. Persoonlijke omstandigheden hebben hem ertoe doen besluiten het trainen/coachen dichter bij huis (Houten) te zoeken.

De korfbalvereniging uit De Lier is onder leiding van Geijtenbeek in de zaal gepromoveerd van de eerste klasse naar de overgangsklasse en start daar aankomende zaterdag, thuis in De Lier met haar eerste wedstrijd. Op het veld staat Valto momenteel derde in de overgangsklasse.

“Het is een pijnlijke beslissing geweest, omdat ik voor mijn gevoel nog niet klaar ben met het werken met deze jonge talentvolle groep en bij deze mooie ambitieuze club. Wie weet kruisen onze wegen elkaar weer in de toekomst.”, aldus Eric Geijtenbeek

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Met Eric zijn we een andere weg ingeslagen, naar meer volwassen korfbal. Iets dat we vanuit onze ambities graag zien. Hij heeft de jonge selectie daarmee op weg geholpen en samen hebben ze een nieuwe mijlpaal toegevoegd aan de historie van de club. Valto speelt nu zowel op het veld als in de zaal overgangsklasse. De volgende stap zal zijn om binnen die competities bovenin mee te draaien en omhoog te blijven kijken.”

Met het vertrek van Geijtenbeek is Valto op zoek naar een nieuwe trainer/coach die met zijn of haar kwaliteiten de ambities van de club verder kan waarmaken. Valto hoopt daarmee de staf voor volgend seizoen, bestaande uit assistent-coach, teammanager, verzorger en videoanalist, weer compleet te maken.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Foto: Mieke van Leeuwen
Portret: Studio Lien

Marco Stolze nieuwe voorzitter Valto

Na een vijf jaar durend voorzitterschap heeft Jan Jaap Elenbaas er eerder dit jaar voor gekozen om terug te treden als voorzitter. Deze aankondiging kwam een jaar eerder dan verwacht, maar biedt Valto de kans om haar bestuur opnieuw vorm te geven.

Op de Algemene Leden Vergadering van maandag 14 oktober stond de aangekondigde bestuurswisseling op de agenda. Het bestuur heeft voorafgaand aan deze vergadering Marco Stolze als opvolger naar voren geschoven. Marco heeft de afgelopen maanden meegedraaid in het nieuwe bestuur, waarna hij op de vergadering van 14 oktober benoemd kon worden na stemming door de aanwezige leden van de vereniging. Hiermee is de benoeming van de nieuwe voorzitter voor een termijn van drie jaar een feit.

Marco Stolze over zijn nieuwe rol binnen CKV Valto: ”In de ALV hebben we het al gehad over de ambitie die we als vereniging hebben en waar twee kernwaarden centraal staan: plezier en leren. Met die kernwaarden identificeer ik mijzelf ook, ik vind dat wij als mensen en vereniging elke dag weer wat nieuws mogen leren. Hiermee investeren we in alle vrijwilligers die de vereniging groter maken en hebben gemaakt. Wat ik doe, doe ik met plezier en volle overtuiging en ik geniet van de momenten dat er zoveel mensen binnen de vereniging de handen uit de mouwen willen steken. Valto heb ik mogen leren kennen als een warme vereniging waar ik inmiddels 6 jaar actief ben. Eerst als coach voor mijn dochter Mieke, waarbij ik tegelijkertijd ook ben toegetreden tot de sponsorcommissie. In mijn tijd daar heb ik een warme band op kunnen bouwen met vele sponsoren die Valto rijk is. Nu open ik een nieuw hoofdstuk waarbij ik voorzitter mag worden van onze mooie vereniging. De komende tijd wil ik zoveel mogelijk commissies, vrijwilligers, fans, leden, ouders en (nieuwe) sponsoren leren kennen, dus nodig mij vooral uit om eens mee te kijken of een kop koffie te drinken!“.

Jan Jaap Elenbaas over zijn periode als voorzitter: ”Het waren 5 fantastische jaren, waarin ik de weg die reeds was ingeslagen mocht voortzetten. Ik denk dat we in die tijd veel initiatieven hebben ontplooid, die er voor hebben gezorgd dat Valto weer een stap verder is. Op sportief gebied bijvoorbeeld de promoties naar de overgangsklasse veld en zaal voor Valto 1 en 2, alsook het spelen van enkele jeugdteams op het hoogste niveau.

Daarnaast is de gezelligheid binnen onze groeiende vereniging behouden gebleven en bruist het bijna iedere dag van de week in en om het clubhuis. Doordat we meer open naar buiten toe zijn geworden, merk je dat meer mensen de club kennen en het gaaf vinden wat we doen. Het geeft me een enorm trots gevoel op dat wat we met de vereniging de afgelopen jaren hebben bereikt. Want besturen doe je niet alleen. Daarom wil ik ook alle leden, sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun inzet, wens ik Marco net zulke mooie jaren toe als ik heb gehad en hoop dat we het werk met ons bestuur in de nieuwe samenstelling kunnen voortzetten.”

Met een nieuwe voorzitter voor CKV Valto en een aantal interne verschuivingen ziet het bestuur van de korfbalvereniging uit De Lier er als volgt uit:

 • Voorzitter: Marco Stolze
 • Penningmeester & Sponsorzaken: Pascal van Dijk
 • Secretaris: Fiona Rijsdijk
 • Bestuurslid Technische Zaken: Jan Jaap Elenbaas
 • Bestuurslid Marketing & Communicatie: Bart Versteegen

Voor meer informatie over het bestuur en de missie van de vereniging zie http://ckv-valto.nl/bestuur.

Verrassende top 3 bij Rijk Zwaan Korfbalderby’s

Waar regen was verwacht, liet de zon zich regelmatig zien en was het vrijwel de gehele dag droog op zaterdag 17 augustus tijdens de Rijk Zwaan Korfbalderby’s. De velden van Valto met naastgelegen kassen waren het decor van het regiotoernooi dat voor de vierde keer werd georganiseerd.

In twaalf wedstrijden maakten de selectieteams van de regioclubs Dijkvogels, ODO, ONDO, CKC Maassluis en Valto uit wie er met de eerste prijs van dit toernooi vandoor zou gaan. Bij de berekening van de punten werd er overigens rekening gehouden met het verschil in niveau. Hierdoor werd het een spannende eindstrijd tussen Dijkvogels 1 en Valto 2, waarbij de laatstgenoemde uiteindelijk met een verschil 2 doelpunten wist te winnen in de ranking. Valto 1 wist de derde plaats te bemachtigen.

Het jaarlijkse toernooi biedt de clubs een goede mogelijkheid om te oefenen en te kijken waar ze staan richting de competitie die in september begint. Ook voor het publiek hét moment om hun teams aan het werk te zien, wat zich mede door het lekkere weer vertaalde in een prima opkomst.

VALTO B1 behaalt titel eindtoernooi B-jeugd eerste klasse

Valto B1 heeft op zaterdag 22 juni in het eindtoernooi voor B-jeugd in de eerste klasse de eerste plaats behaald. In de finale waren zij na verlenging met 11-8 te sterk voor HKV/Ons Eibernest (Den Haag).

Valto B1 speelt in de reguliere competitie in de eerste klasse. Doordat zij in deze competitie op de eerste plaats zijn geëindigd, zijn zij geplaatst voor het eindtoernooi. Op dit eindtoernooi spelen de acht kampioenen van de beste poules in de eerste klasse. Deze overwinning is dan ook een geweldige prestatie voor het team, wat al een aantal jaren met elkaar korfbalt.

Het toernooi, wat plaatsvond bij KV Tilburg, ging goed van start voor Valto B1. Tegen CKV Spirit B1 (Voorthuizen) wisten zij met 9-6 te winnen. De tweede wedstrijd tegen KV Tiel’72 B1 (Tiel) wist Valto wat minder te scoren, wat leidde tot een gelijkspel van 7-7. Om de winst in de poule te pakken en te kwalificeren voor de finale, was het dan ook belangrijk om de laatste wedstrijd te winnen. Gelukkig voor het team wisten zij ook de laatste wedstrijd, tegen KV Fiducia B1 (Utrecht), naar zich toe te trekken. Deze wedstrijd eindigde in een 10-8 overwinning.

Na drie wedstrijden kwam Valto als poulewinnaar uit de bus. Hierdoor mochten zij de finale spelen tegen de winnaar van de andere poule, HKV/Ons Eibernest. In de finale ging de eerste helft gelijk op. De ruststand was dan ook 3-2 in het voordeel van Valto. Valto slaagde er echter niet in om een gaatje te slaan, en na twee keer 15 minuten spelen, stond er dan ook een gelijke stand op het bord, 8-8. De wedstrijd werd met twee keer 5 minuten verlengd. Valto leek over een beter uithoudingsvermogen te beschikken en halverwege de verlenging stond het dan ook 10-8. Bij een stand van 11-8 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Het kampioenschap is zaterdag goed gevierd. Tegelijkertijd vond namelijk het NK Veldkorfbal plaats op het terrein van Valto. Direct na de huldiging van de landelijk kampioen, werd het team gehuldigd in het bijzijn van veel publiek en de nieuwe Nederlands kampioen. Volgend jaar zal Valto B1 uitkomen in de hoofdklasse, het hoogste niveau van Nederland.

Valto B1 naar NK korfbal eerste klasse

Valto B1 doet op zaterdag 2 juni mee aan het NK korfbal B-jeugd in de eerste klasse. Door met 20-11 te winnen van Achilles hebben zij het kampioenschap in de eerste klasse binnengehaald. Dit kampioenschap geeft recht op deelname het NK B-jeugd.

 

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 22 juni in Tilburg. Aan dit toernooi nemen acht teams mee, verdeeld over twee poules. Gedurende de dag vinden er verschillende wedstrijden plaats, waarna kruisfinales gespeeld worden. Om een plek in de finale te bemachtigen, moet Valto de poule zien te winnen.

 

Valto B1 speelt op dit moment 1e klasse. Afgelopen zaterdag 1 juni hebben zij met 20-11 van Achilles gewonnen. Hierdoor kunnen zij niet meer ingehaald worden door andere concurrenten. Komende zaterdag staat nog een wedstrijd tegen KCR B1 op het programma, maar dit zal voor Valto niets aan de stand veranderen. Na deze wedstrijd zal het team zich klaarmaken voor het NK B-jeugd in de eerste klasse. Volgend jaar zal het team uitkomen in de hoofdklasse.

Valto 2 promoveert naar reserve overgangsklasse

CKV Valto 2 is gisteren kampioen geworden in de reserve eerste klasse van het veldkorfbal. Door met 13-11 te winnen van Rust Roest 2 (Eindhoven) is Valto niet meer in te halen door concurrent Swift. Valto 2 promoveert hiermee voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de reserve overgangsklasse. Na een promotie naar de reserve eerste klasse vorig jaar, is dit de tweede promotie op rij voor het team.

 

Valto 2 begon sterk aan het seizoen. Onder leiding van Leon Klop werden direct al mooie resultaten neergezet. Gedurende het seizoen is er eenmaal verloren van directe concurrent Swift en is er eenmaal gelijkgespeeld tegen HKC. Door de winst van zaterdag staat Valto met 23 punten uit 13 gespeelde wedstrijden bovenaan in de reserve eerste klasse.

 

De wedstrijd kende een moeizame eerste helft en het eerste doelpunt werd dan ook gescoord door Rust Roest. Pas na acht minuten spelen wist Valto het eerste doelpunt te maken, waardoor de score gelijk kwam. Valto wist uit te lopen naar 3-1, maar wist deze voorsprong niet vast te houden. Na een aantal gemiste kansen werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 5-6.

 

In de tweede helft waren de doelpunten schaars en wist Rust Roest lange tijd 1 doelpunt voor te blijven. Met nog 11 minuten te spelen wist Valto voor het eerst op voorsprong te komen. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist op 13-11 in het voordeel van Valto.

 

Voorzitter Jan Jaap Elenbaas is erg blij met de promotie: “Met deze prestatie heeft Valto 2 laten zien dat ze over veerkracht beschikken. Een sterke start, gevolgd door een moeizaam zaalseizoen en wederom een sterke tweede helft op het veld zorgden voor de juiste overwinningen op het juiste moment. Volgend jaar dus voor het eerst in de geschiedenis naar de overgangsklasse op het veld. Twee keer achter elkaar promoveren is een geweldig resultaat waar we verder op kunnen bouwen.

 

Foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Arie Dijkstra, zijn hier te vinden.

 

Rick Voskamp en Alex den Hartog scheidsrechter van het jaar

Tijdens de Cashback World Korfbal Leagueverkiezingen heeft het scheidsrechterduo Voskamp/Den Hartog de Erima Referee Award gewonnen. Zij zijn daarmee scheidsrechter van het jaar, van seizoen 2018/2019.

Het tweetal was samen met twee andere koppels genomineerd. Coaches van de tien verenigingen op het hoogste niveau en de bondscoaches van de nationale teams hadden hiervoor hun stem uitgebracht. Vervolgens hebben de spelers van elke Cashback World Korfbal Leaguevereniging de gelegenheid gekregen hun stem uit te brengen op één van de drie nominaties.

Scheidsrechter Rick Voskamp (De Lier) en assistent-scheidsrechter Alex den Hartog (Heteren) kregen de meeste stemmen en winnen daarmee de prijs van beste arbiters in het seizoen 2018/2019. Het is een mooie beloning voor hun prestaties de laatste jaren, waarin ze de afgelopen 3 seizoenen zijn uitgegroeid tot een vaste waarde op het hoogste niveau van Nederland. Dat de prijs wordt uitgegeven door de spelers die het duo bijna wekelijks fluit, maakt dat de prijs een extra blijk van waardering is.

“Ik volg Rick al een jaren, waarbij de laatste seizoenen met zijn vaste assistent Alex en heb hun eerste wedstrijd in de Korfbal League bijgewoond. Dat was een geweldig begin en daarna hebben ze zich alleen maar verder ontwikkeld. Het is mooi om te zien dat de waardering vanuit de coaches en spelers op deze manier tot uiting komt. Omdat beide heren voor Valto fluiten, maakt dat de hele vereniging super trots en zijn ze ook een voorbeeld voor de jonge talenten.”, aldus Jan Jaap Elenbaas, voorzitter van korfbalvereniging Valto.

Rick Voskamp is al van jongs af aan lid van Valto en heeft als speler voor zowel Valto uit De Lier als ONDO uit ‘s-Gravenzande gespeeld. Als scheidsrechter fluit hij de laatste jaren op het hoogste niveau in Nederland en is actief als internationaal arbiter op diverse eindtoernooien, zoals het WK U19 in april van dit jaar.

Alex den Hartog is de afgelopen jaren de vaste assistent van Voskamp op het hoogste niveau in de Korfbal League (zaal) en Ereklasse (veld) en fluit daarnaast zelfstandig in de nationale wedstrijdsport.

Het nominatiefilmpje is hier te zien: https://youtu.be/yYY4tbKURCA?t=36.

Foto: Marco Spelten, korfbalfoto.nl

Foto: Rick Voskamp (6e van rechts), Alex den Hartog (9e van rechts)

Alle winnaars:

 • ERIMA Referee Award: Rick Voskamp en Alex den Hartog (6e en 9e van links)
 • Beste Speelster U21: Sanne van der Werff (PKC/SWKGroep, 4e van links)
 • Beste Speler U21: Joren van Nieuwenhuijzen (Fortuna/Delta Logistiek, 5e van links)
 • Beste Coach: Ard Korporaal en Damien Folkerts (Fortuna/Delta Logistiek, 10e en 1e van links)
 • Beste Speelster: Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek, 8e van links)
 • Beste Speler: Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep, 7e van links)
 • Goal van het Jaar: Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep, 7e van links)

Aan het begin van de avond werden ook de topscorers van de reguliere competitie door presentator Maarten Boot en de afzwaaiende alltime topscorer Marc Broere (Blauw-Wit, niet op de foto) in het zonnetje gezet. Celeste Split (TOP/SolarCompleet, 3e van links) maakte in de reguliere competitie 89 doelpunten, Jelmer Jonker (DOS’46, 2e van links) kwam tot 133 treffers.